Asayiş
  • 13.7.2009 12:58

KÖPEKLERİ ZEHİRLEYİP ÇOBANLARI UYUTTULAR, HAYVANLARI ÇALDILAR

YUSUF TAŞ/KAHRAMANMARAŞ

Edinilen bilgiye göre, 3 ay önce Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Ceceli köyünde 12 büyükbaş hayvanın çalınması üzerine harekete geçen Türkoğlu Jandarma Komutanlığı ekipleri, çete üyelerine yönelik teknik ve yakın takip başlattı.

Çetenin tüm üyelerinin tespit edilmesinin ardından 10 Temmuz'da operasyon için düğmeye basıldı. Operasyonda, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu, Gaziantep'in Nurdağı, Hatay'ın Kırıkhan ilçelerinde çeşitli küçük ve büyükbaş hırsızlığı yapan Şahin K. (45), İbrahim F. (21), Abdullah
M. (33), Ökkeş Ç. (38), Bayram Ç. (32), Sadi F. (32), İlyas K. (50), Ahmet K. (44), Veli F. (31) ve Cuma K. (39) gözaltına alındı. Çetenin elebaşlarının Ökkeş Ç. ve mazot hırsızlığından tutuklu bulunan Ali M. İle Mehmet Ç. olduğu öne sürülürken, bir diğer üyenin de yine mazot hırsızlığından tutuklu bulunduğu iddia edildi.

Çetenin önceden tespit ettikleri ağıllarda köpekleri zehirleyip, çobanları uyuttuktan sonra küçük ve büyükbaş hayvanları çaldıkları tespit edildi. Çalınan hayvanların ise Kahramanmaraş'ta kasaplık yapan Şahin K., İlyas K., Ahmet K. ve Cuma K. tarafından kesilerek satıldığı belirlendi. Çok sayıda hırsızlık yapan şebekenin çaldıkları hayvanların sayısı ise henüz tespit edilemedi.

Üç ay önce 18 büyükbaş hayvanından 12'sinin çalındığını belirten Teyfik Kılıç ve Ali Rıza Kılıç, maddi kayıplarının 40 bin TL olduğunu söylediler. Gece yarısı ağıllarına gelen hırsızların köpekleri zehirledikten ve çobanları uyuttuktan sonra hayvanları çaldıklarını belirten Teyfik Kılıç, "Gece 24.00-01.00 sıralarında geliyorlar, iki köpeğimi zehirledikten sonra çobanlarımı uyutup, 18 baş büyükbaş hayvanı çıkartıp 12 tanesini yüklüyorlar, 6 tanesini çalamıyorlar. 6 tanesi bulundu. 3 aydan beri karakol araştırma yapıyordu, çok şükür sonuca ulaşıldı.

Askeriyeye teşekkür ediyoruz. Çalışmalarında başarılar dileriz. Maddi zararımız 40 milyar. 3 yıldır beslediğimiz büyüttüğümüz hayvanları bir gecede götürdüler" dedi.

Ali Rıza Kılıç ise, çete yüzünden mal sahibi olan kimselerin gece uyuyamadığını ifade ederek, "12 baş hayvanımızı götürdüler. Bizlere yaptılar, başkasına yapmasınlar. 35-40 milyar kaybımız var. Şu an malı olan herkes gece uyuyamıyor. Bu bize yapıldı, herkes de 'malımız gidecek' diye uyuyamıyor. Geceleri yapıyorlardı. Sağ olsun jandarmamız operasyon başlattı ve sürekli bizi bilgilendirdi. Son olarak da önceki gün yakalandılar. İnşallah hayvanlarımız da bir an önce bulunurlar" diye konuştu.

Jandarmadaki sorguları tamamlanan zanlılar, bugün Türkoğlu Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye getirilişlerinde Hükümet Konağı girişinde basın mensuplarına saldıran zanlıların yanı sıra yakınları da gazetecilere küfür ve hakaretler yağdırarak, tehdit ettiler.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:17

İLGİLİ HABERLER