Spor
  • 29.3.2021 19:49

Korona iddiası doğru çıktı!.. 8 futbolcu yok 3 yeni isim milli takıma çağrıldı

Şenol Güneş: Alpaslan Öztürk, Bünyamin Balcı ve Enis Destan'ı Milli Takım'a aldık

A Milli Takım teknik direktörümüz Şenol Güneş, Letonya maçı öncesi basın toplantısında soruları yanıtladı. Güneş, "Koşullar ne olursa olsun kazanmak istiyoruz. Rakibe yönelik tamamen farklı bir oyun tarzıyla maça çıkacağız. Keşke kolay olsa da farka giderek 3 puana ulaşsak." ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş, "İlk kadroya davet ettiğimiz kadrodan şu anda 8 futbolcumuz yok. Alpaslan Öztürk, Bünyamin Balcı ve Enis Destan'ı Milli Takım'a aldık" dedi. TFF'den daha sonra yapılan açıklamada ise kadrodan çıkarılan oyuncuların Cenk Tosun, Dorukhan Toköz, Emre Kılınç ve Kaan Ayhan olduğu belirtildi.

"Daha güçlü takımlarla oynadık. 3. takım Letonya ile sahamızda oynayacağız. Koşullar ne olursa olsun kazanmak istiyoruz. Rakibe yönelik tamamen farklı bir oyun tarzıyla maça çıkacağız. Sert bir takımla oynayacağız. Oyuncuların yeteneklerine ve karakterlerine güveniyorum. Keşke kolay olsa da farka giderek 3 puana ulaşsak. Bir maçtan değil oynadığımız her oyundan ders çıkaracağız. Rakibimiz, oynadığımız diğer takımlara daha sert oynuyor. Oyuncuların zihinsel ve fiziksel dinlenmelerini ön plana almaya çalışıyoruz. Sonuna kadar 3 puanı kovalayan ve asla oyun disiplininden kopmayan bir takım olacağız. Hollanda ve Norveç'e karşı puan avantajımız var, kalan maçları kazanmamız da bize büyük avantaj sağlar. İlk kadroya davet ettiğimiz kadrodan şu anda 8 futbolcumuz yok. Alpaslan Öztürk, Bünyamin Balcı ve Enis Destan'ı Milli Takım kadrosuna aldık.

''BU TAKIM YENİ BAŞLIYOR''

2002 takımı çok iyi bir takımdı, bu da çok iyi bir takım. O takım bir iş yaptı bitirdi, bunlar yeni başlıyorlar. Avrupa Şampiyonası iyi bir imtihan olacak. Biz eğer Dünya Kupası'na katılırsak, bu oyuncuların önü açık. Şimdi 10, 20, 30'sa; o zaman 50-100 olacak. Başarıları hem kendilerini, hem ülke futbolunu hem de gelecek nesilleri ilgilendiriyor. Gelecek nesillere idol olacaklar.

''KAVGA ETMEDEN TARTIŞILIRSA HER ŞEY OLUR''

Kulüpler başarılı, milli takım başarısız ya da tam tersi konuşuluyor. Bu önemli değil. Biz üretim yapacağız. Türkiye hoca da üretir, futbolcu da üretir. Yeterli zaman verilirse, kavga etmeden tartışılırsa her şey olur. Bir sistem oturtmalıyız. O zaman kişilere takılmayız. Sistem kalır kişiler gider. Kişileri değil kulüpleri büyütmek lazım.

Ozan Tufan'ın açıklamaları ise şöyle;

Şut konusunda az deniyorum ama öz oluyor. Daha çok denemek isterim tabii ki ama maç içerisinde bazı pozisyonlar öyle bir geliyor ki özel hissettiriyor bana. Daha fazla şut çekmem gerektiğini ben de biliyorum.

Çok iyi futbolcularımız ve çok değerli bir hocamız var. Bu ailenin bir ferdi olmaktan dolayı onur duyuyorum. Kağıt üstünde favori gözükmesek de iki maçta da büyük mücadele ederek kazanmayı başardık. Ülkeme katkı sağladığım için ayrı bir mutluluk yaşıyorum.

''İKİ YÖNLÜ OYNAMAYA ÇALIŞIYORUM''

Şu an oynadığım mevkide kendimi çok iyi hissediyorum. İki yönlü oynamaya çalışıyorum. Zaman zaman sıkıntılar olabiliyor. Benim için sıkıntı değil. Önemli olan burada A Milli Takımımızın başarısı.

PREMIER LİG İTİRAFI

Şenol hoca ile Bursa zamanında beraber çalıştık, doğru yolu seçmemde bana katkı sağlayan en önemli insandı. Hocam, beni milli takımda da çok iyi hazırlıyor. Bana çok katkısı var. Premier Lig'de kendimi görmek istiyorum. İnşallah en kısa zamanda gidebilirim.

Güncellenme Tarihi : 29.3.2021 20:36

İLGİLİ HABERLER