Dünya
  • 4.10.2020 09:43

Koronavirüs semptomları başlayan Trump'a denemesi yapılan ilaç verildi

Koronavirüs teşhisi konduktan sonra helikopter ile Walter Reed askeri hastanesine götürülen ABD Başkanı Donald Trump’ın öksürük, burun akıntısı,hafif ateş gibi semptom gösterdiği açıklandı. Trump’a Renegeron tarafından geliştirilen 8 gramlık antikor kokteyliyle deneysel tedaviye başlandı.

Başkanlık helikopteri Marine One ile önceki gün Maryland’daki Walter Reed askeri hastanesine götürülen Başkan Donald Trump’a (74) hastaneye yatmadan önce, Regeneron tarafından geliştirilen 8 gramlık bir antikor kokteyli uygulandı. Düzenli olarak D vitamini, çinko, melatonin, aspirin ve mide ilacı famotidin alan Trump’ın oksijen desteğine ihtiyaç duymadığı, ancak Remdesivir antiviral ilaç tedavisine de başlandığı belirtildi.

HAFİF SEMPTOMLAR

Beyaz Saray doktoru Sean P. Conley, Trump’ın halsiz, ancak moralinin iyi olduğunu belirtti. Açıklamada bir grup uzman tarafından Trump’ın ve First Lady Melania Trump’ın sağlık durumunun sık sık değerlendirmeden geçirilerek, atılması gereken adımlar konusunda tavsiyelerde bulunulacağı kaydedildi. Melania Trump’ın hafif öksürük ve başağrısı semptomları gösterdiği, diğer aile üyelerinin testlerinin ise negatif çıktığı ifade edildi.

YENİ İLAÇ DENENİYOR

Regeneron tedavisinin, enfeksiyon seyrinin erken döneminde uygulandığında vücuttaki virüs seviyesini düşürebileceğini gösterdiği belirtilen açıklamada Trump’ın kısa süre içinde eski sağlığına kavuşmasını beklediklerini ifade edildi. Renegeron’un virüsün dokulara tutunmasını sağlayan taç kısmında yer alan proteinleri hedef aldığı belirtildi. Renegeron geçen hafta 275 kişi üzerinde yapılan deneme sonrasında ikili antikor kokteylinin hafif ya da orta ölçüde semptom gösteren COVID-19 hastalarında virüs seviyesini azalttığını ve bağışıklık sistemini desteklediğini açıklamıştı. Bu ilaç henüz resmi onay almış değil.

Güncellenme Tarihi : 4.10.2020 09:57

İLGİLİ HABERLER