Koronavirüsün ilk hastası belli oldu

2 dk okuma
Koronavirüsün ilk hastası belli oldu

Hızlı Özet

İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere göre, bilim insanları, koronavirüse yakalanan ilk kişi olabilecek bir aday belirlemeyi başardı. Araştırmacılar 'sıfırıncı hasta' olarak tabir edilen kişiyi tespit ettiklerini açıkladı.






Araştırmacılar, sıfırıncı hasta olarak tabir edilen koronavirüsün ilk hastasını tespit ettiklerini açıkladı.



2019'un son günlerinde hayatımıza giren Koronavirüs (Kovid-19) son günlerde yeniden laboratuvar sızıntısı iddiaları ile gündemde. Dünya genelinde 3.5 milyondan fazla insanın hayatına mal olan virüs ile ilgili çok konuşulacak bir iddia daha geldi.



İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere göre, bilim insanları, koronavirüse yakalanan ilk kişi olabilecek bir aday belirlemeyi başardı.

Araştırmacılar 'sıfırıncı hasta' olarak tabir edilen kişiyi tespit ettiklerini açıkladı.



Bu kişinin 61 yaşında Çinli bir kadın olduğu, ve hastalığın belirtilerini kasım ayında yani resmi vakalardan haftalar önce gösterdiği belirlendi.



Çin şimdiye kadar 8 Aralık'ı 'en erken başlangıçlı vaka' tarihi olarak Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) bildirmişti.

Araştırmayı yapan ekip adına açıklamalarda bulunan veri bilimcisi Gilles Demaneuf şu ifadeleri kullandı;



'Resmi ilk davadan yaklaşık bir ay önce Kovid-19 belirtileri gösteren bir şüpheli vakanın tam adını, yaşını ve adresini tespit edebildik.'



Çin'in hatası ile deşifre oldu



İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, araştırmacılar 'sıfırıncı hasta'yı Çinli yetkililerin yaptığı bir hata sonrası bulabildi.



İddiaya göre, hastanın Zhuodaoquan Caddesi'nde yaşadığını gösteren ekran görüntüsü Çin tıp dergisine yanlışlıkla gönderildi.



Söz konusu cadde, Wuhan'ın merkezi test laboratuvarlarına ve virüsün şehrin 11 milyon nüfusu arasında yayılmasında çok önemli bir rol oynadığı düşünülen metro ağına oldukça yakın olması dikkatlerden kaçmadı.



Ancak söz konusu iddia ne araştırma ekibi ne de Çin tarafından kabul edilmedi.




Bu haber 1241 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sağlık Bakanlığı'ndan dijital hamle! e-Rapor sistemi resmen hayata geçti
Sağlık

Sağlık Bakanlığı'ndan dijital hamle! e-Rapor sistemi resmen hayata geçti

Sağlık Bakanlığı, istirahat raporlarının dijital ortamda düzenlenmesini sağlayan e-Rapor sistemini devreye aldı. Yeni uygulamayla öğrencilerden memurlara, kamu görevlilerinden esnafa kadar birçok kişi raporlarına e-Devlet üzerinden ulaşabilecek. Basılı evrak zorunluluğu da büyük ölçüde ortadan kalkacak.

Habervitrini14960 Görüntüleme
Gıda Zehirlenmesi salgını: Acil Servisler Bu Vakalarla Doldu
Sağlık
#besin zehirlenmesi#yazın zehirlenme#hekstra

Gıda Zehirlenmesi salgını: Acil Servisler Bu Vakalarla Doldu

Yükselen hava sıcaklıkları ile birlikte besin zehirlenmesi vakalarında ciddi bir artış yaşanıyor. Uzmanlar, risk taşıyan gıdalar ve acil tıbbi müdahale gerektiren hayati belirtiler konusunda vatandaşları bilgilendirirken, alınabilecek basit önlemlerin önemine dikkat çekiyor.

Habervitrini14913 Görüntüleme
Yaşayan bebeğe ‘ölüm raporu’ düzenleyen doktoru Yargıtay kusursuz buldu
Sağlık

Yaşayan bebeğe ‘ölüm raporu’ düzenleyen doktoru Yargıtay kusursuz buldu

İzmir’de 2 yıl önce bebeklerini doğum sonrası ‘ölü’ olarak kucaklarına alan aile, yolda bebeklerinin nefes aldığını fark etti. Bebeklerini kısa süre sonra kaybeden aile hem doktora hem de Sağlık Bakanlığı’na tazminat davası açtı. Doktora açılan davada Yargıtay, "Lazarus Fenomeni" hakkında emsal nitelikte bir karara imza attı ve doktoru kusursuz buldu. İşte davanın detayları…

Habervitrini12411 Görüntüleme
Pancar: İnanılmaz sağlık faydaları olan besleyici bir hazine
Sağlık

Pancar: İnanılmaz sağlık faydaları olan besleyici bir hazine

Beslenme uzmanı Lily Souter, pancarın sadece atletik performansı destekleme ve sağlıklı kan basıncını koruma potansiyelinden dolayı değil, aynı zamanda kendine özgü tadı ve çekici doğal rengi nedeniyle de diyetinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu söylüyor.

Habervitrini10440 Görüntüleme