Dünya
  • 16.3.2020 11:22

Koronavirüsün yeni merkezi oldu.. İtalya'da neler oluyor

Corona virüsünün merkezi artık Çin değil, 56 bine yakın vakanın rapor edildiği Avrupa. Özellikle Akdeniz ülkesi İtalya’da corona virüsü kaynaklı ölü ve vaka sayısı kritik şekilde artıyor. 24 bin 747 vaka ile Çin anakarasından sonra en fazla corona virüs vakasının görüldüğü ülke olan İtalya’da, bugüne kadar bin 800’ ü aşkın insan öldü. 

Corona virüsü dünya genelinde etkisini artırarak devam ederken, Çin'deki yayılımında ciddi bir düşüş görülüyor. Merkezi Cenevre'de yer alan Dünya Sağlık Örgütü dünya çapında en az 153.648 vaka olduğunu duyurdu. DSÖ ve ek kaynaklar tarafından bildirilen vakaları takip eden Johns Hopkins Üniversitesi'nden ayrı bir haritalı liste, bu sayının 6.400'den fazla ölümle birlikte 167.000 civarında olabileceğini gösteriyor. Türkiye'de vaka sayısı ise, dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Altun tarafından yapılan açıklama ile 18'e yükseldi. İlk vaka, geçtiğimiz hafta rapor edilmişti.

DÜNYA ÇİN'İ GEÇTİ! İTALYA'DA BAŞKA BİR ŞEY Mİ OLUYOR?

Çin dışında, ülkenin içindekinden daha fazla vaka: Çin, 16 yeni teyit edilmiş koronavirüs vakası ve 14 yeni ölüm bildirdi ve bu da ülkenin toplam vaka sayısını 80.860'a getirdi. Çin dışında artık içeride olduğundan daha fazla vaka var.
İtalya vakaları aniden yükseldi: Pazar günü İtalya sadece 24 saat içinde 368 yeni ölüm ilan ederek ülkedeki toplam ölü saıyısının 1.809 olduğunu bildirdi. Ülkenin Sivil Savunma Bakanlığı'na göre, toplam vaka sayısı 24 saatte 3.590 yeni vaka artışı ile 24.747'ye ulaştı.

İşte corona virüsü ile ilgili son dakika haberleri ve İtalya'da yaşanan korkutucu gelişmeler...

Avrupa'da virüsün merkezi haline gelen İtalya'da toplam vaka sayısı 24.747'ye ulaştı. Ülkede durumun bu kadar ciddileşmesi, Avrupa'da korku seviyesini artırırken, "İtalya'da başka bir şey mi yaşanıyor?" sorusunu akıllara getirdi.

Ancak, İtalya agresif önlemler almakta diğer Avrupa ülkeleri gibi gecikti. Virüs, İtalya'ya, yurt dışından gelen tur gemisi yolcuları ile giriş yaptıktan sonra ülke içinde insandan insana hızla bulaştı. Sağlık tesislerinin yetersizliği nedeniyle de ülke genelinde büyük eleştiri toplayan yöntemler uygulanıyor. Enfekte olan yaşlı sayısı da oldukça fazla olduğu için, vaka sayısına oranla ölüm sayısı diğer ülkelere göre yüksek seyrediyor.

Ülkede, üç hafta önce patlak veren Kovid-19 salgınında bilanço ağırlaşmaya devam ediyor.

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma'da düzenlediği günlük basın toplantısında, ülke genelindeki Kovid-19 vakalarına ilişkin son durumu paylaştı.

Ülkede mevcut koronavirüs vaka sayısının 20 bin 603'e çıktığını belirten Borrelli, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Kovid-19 bulaşanların toplam sayısının 24 bin 747 olduğunu bildirdi.

Borrelli, ölü sayısının düne göre 368 arttığını ve toplam sayının 1809'a yükseldiğini kaydetti.

Dün 1966 olarak açıkladığı iyileşenlerin sayısına 369 kişinin daha eklendiğini vurgulayan Borrelli, toplam sayısının 2335'e ulaştığını duyurdu.

Bugünkü ölü sayısı, "bir günde kaydedilen en yüksek sayı"

Borrelli'nin bugün açıkladığı ölü sayısı, ülkede 21 Şubat'tan beri devam eden yeni tip koronavirüs acil durumunda "bir günde kaydedilen en yüksek sayı" oldu.

Borelli, vatandaşlara "sadece iş, tıbbi yardım ve gıda alışverişi için dışarı çıkmaları" tavsiyesinde bulundu

TÜRKİYE'DE EK ÖNLEMLER ALINDI

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine Corona virüsü tedbirleri konulu ek genelge gönderdi.

İllere gönderilen ek genelge ile Corona virüsü salgının Çin'in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam ettiği ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi' olarak nitelendirildiği hatırlatıldı.

UMUMA AÇIK YERLER KAPANIYOR

Genelgede; Corona virüsü (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirilmelerde, "Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri" olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı, bu nedenle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin bugün saat 10.00 itibariyle geçici süreliğine faaliyetleri durdurulacağı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2020 11:38

İLGİLİ HABERLER