Dünya
  • 11.3.2010 00:16

KOSOVA, 5 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMLE SARSILDI!..

KOSOVA'da, yerel saatle 14.45'te meydana gelen en az 5 büyüklüğündeki depremin ülkede korkuya neden olduğu, depremin merkez üssünün Sırbistan Sismik Araştırmalar Merkezi'nin yaptığı açıklamaya göre, başkent Priştine'nin 70 kilometre uzağındaki Mitroviça'nın kuzey bölgesinde yer alan Zubinpotok olduğu kaydedildi.

Depremin Mitroviça, İpek ve İstog bölgelerin ise 5.2 büyüklüğünde hissedildiği; bölgede en az 30 evin hasar gördüğü, eski bir polis binasının ise yıkıldığı bildirildi. 5 büyüklüğündeki depremin ardından Kosovalıların geceyi teyakkuz içinde geçirmeye hazırlanıyor.

Zubinpotok'ta yaralıların olduğu yönünde bilgiler edinilirken, deprem sonrasın can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Tüm Kosova genelinde hissedilen deprem, başkent Priştine ve Mitroviça'da korkuya neden olurken, ülkede elektriklerin kesildiği, cep telefonlarınınsa bir süreliğine kilitlendiği kaydedildi.

Depremin ardından öğrenci ve kamu çalışanlarının tahliye edildiği açıklandı. Öte yandan, Kosova'da radyodan yapılan açıklamalarda, depremin tekrarlayabileceği belirtilerek, yüksek binalarda yaşayanların evlerinden ayrılmaları istendi.

Depremde bazı eski binalarda hasarların meydana geldiği belirtilirken, havanın soğuk olması nedeniyle vatandaşların çoğunun geceyi evlerinde, korku içinde geçirmek zorunda kalacakları öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 09:47

İLGİLİ HABERLER