Dünya
  • 21.1.2023 00:23

Kosova'da sel: Sokaklar sular altında kaldı

Kosova’da 3 gündür devam eden şiddetli yağızlar nedeniyle bazı bölgelerde sokaklar ve caddeler sular altında kalırken en az 100 kişi de güvenli bölgelere tahliye edildi.

Kosova'da sel: Sokaklar sular altında kaldı

Kosova'da son 3 gündür etkisini sürdüren şiddetli yağışlar nedeniyle ülkenin özellikle İpek, Skenderay, Mitroviça ve Poduyeva bölgelerinde merkez caddeler sular altında kaldı.

Kosova'da sel: Sokaklar sular altında kaldı, mahsur kalanlar botlar ve  askeri araçlarla kurtarıldı - 20.01.2023, Sputnik Türkiye

Birçok şehirde nehirlerin taşması sonucu evler, işyerlerinde su baskınları yaşanırken mahsur kalan Kosovalılar, Kosova Güvenlik Gücü (FSK) botları ve askeri araçlarla kurtarıldı.

Kosova'da sel: Sokaklar sular altında kaldı - Son Dakika Güncel Haberler

Kurtarma çalışmaları gece botunca devam ederken vatandaşlar güvenli bölgelere yerleştirildi. Yetkililer en az 100 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

Kosova'da sel: Sokaklar sular altında kaldı

Ayrıca Kosova Meteoroloji Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, yağışların birkaç gün daha etkili olacağı uyarısı yapıldı.

Kosova'yı sel vurdu! - Haber 7 DÜNYA

Kosova Savunma Bakanı Armend Mehaj yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin birçok yerinde devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle hükümet olarak her türlü tedbiri aldıklarını ve olaya anında müdahale edildiğini söyledi.
 

Güncellenme Tarihi : 21.1.2023 06:33

İLGİLİ HABERLER