Köy halkı Rus ordusunu yendi!
Rusya Ukrayna Savaşıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna'da Irpin'e yakın bir bölgede bulunan Buzova köyü Rusya ordusundan tamamen kurtarıldı. Buzova'da Rusya ordusu tarafından sivil binalara, okul ve kritik noktalara gerçekleştirilen roket atışlarıyla bir köy tamamen yok oldu. Köy halkının da silahlanarak çatışmalara katıldığı ve Ukrayna askerleri ile birlikte köylerini Rusya ordusundan tamamen kurtardığı öğrenildi. Köyün büyük bir bölümü tahrip olurken o köyü SABAH görüntüledi.
Ukrayna'da Irpin'e yakın bir bölgede bulunan Buzova köyü Rusya ordusundan tamamen kurtarıldı. Rusya ordusu tarafından atılan roketler Buzova'da sivil binalara ve okullara isabet etti. Köy, Rusya ordusu tarafından atılan roketler sonucunda tamamen tahrip oldu.Köylerini terk etmek istemeyen vatandaşlar silahlandırıldı ve Ukrayna askerleri ile birlikte köylerini savundu. Günlerce süren çatışmalar sonucunda Buzova köyü Rusya ordusundan tamamen temizlendi.
O KÖYÜ İLK KEZ SABAH GÖRÜNTÜLERİ
Rusya ordusu Buzova'da bulunan bir ilkokul ve ortaokula defalarca roket attı. Rusya tarafından atılan roketler sonucu okul tamamen yok oldu.İddiaya göre; içinde kadın ve çocukların bulunduğu anda okula roketler isabet etti.Okulda bulunan kadın ve çocuklar okulun altında bulunan sığınağa girdi. Burada günlerce süren bekleyişin ardından kadın ve çocuklar köyden tahliye edildi.Buzova'da ki okulda çocukların top oynadığı futbol sahası ve parklara da defalarca roket atıldı. Atılan roketler sonucu futbol sahası ve parklar kullanılamaz hale geldi.Buzova köyünde sivillerin yaşadığı onlarca binaya da roketler isabet etti. Atılan roketler sonucu binalar tamamen tahrip oldu. SABAH o köye girerek, vahşeti görüntüledi.
KÖYLÜLER SİLAHLANDI, KÖYLERİNİ SAVUNDU
Köylerini terk etmek istemeyen vatandaşlar silahlandırıldı ve Ukrayna askerleri ile birlikte köylerini savundu.Günler süren çatışmaların ardından Buzova köyü Rusya ordusundan tamamen kurtarıldı.
Güncellenme Tarihi : 1.4.2022 17:39