Gündem
  • 30.4.2020 23:09

Kral Salman Koronavirüs korkusundan tek başına bir adaya kaçtı

Eski Suudi istihbarat şefi Prens Türk El Faysal, "Corona" ile Suud Hanesi'nin prens sayısını açıkladı..El Faysal Suudi Arabistan'da 20 civarında prensin Koronavirüse yakalandığını bildirirken Kral Salman'la alakalı çarpıcı bir bilgiyi paylaştı.
Kral Salman Koronavirüs korkusundan cidde yakınlarındaki bir adaya kaçmış.
Türk El-Faysal, Riyad'daki Kral Faysal İhtisas Hastanesi'nin prenslerin tedavisi için boşaltıldığı ididalarını kabul etmedi. Prenslerin farklı şyerlerde tedavi gördüklerini açıkladı.
Eski Suudi istihbarat şefi Prens Türk El Faysal, Al Saud aileKral sinin üyeleri arasında koronavirüs enfeksiyonu vakalarının olduğunu teyit etti.


Türk El-Faysal, "Al-Sharq Al-Awsat" gazetesi tarafından yayınlanan "Coronian" (2 ) düşünceleri) başlıklı bir makalesinde , virüs bulaşmış prens sayısının 20 prensden az olduğunu söyledi.
Amerikan New York Time gazetesi haftalar önce virüsle enfekte olan 150 prenses bulunduğunu ve bunlar için Riyad'daki Kral Faysal İhtisas Hastanesi'nin tahsis edildiğini iddia etmişti.
Kral Faysal İhtisas Hastanesi yetkilileri, kraliyet ailesinden koronavirüs hastalarını tedavi etmeye adanmış olduğunu ve olası enfeksiyonlar için 500 yatağın hazırlandığını söyledi. Aile ve onlara yakın olanlar.
Salgın öncesinde sağlığına ilişkin çok sayıda soru işareti bulunan 84 yaşındaki Kral Selman bin Abdülaziz'in Kızıl Deniz kıyısındaki Cidde şehrine yakın bir adadaki sarayda karantinaya girdiği, Veliaht Prens Muhammed ve bir dizi bakanın Kızıl Deniz kıyısında başka bir yere gittiğini belirtti.

 Perşembe sabahı itibariyle, Corona virüsü Suudi Arabistan'da 162'den fazla kişinin öldüğü 22.700'den fazla vaka kayda girdi.

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 1.5.2020 23:46

İLGİLİ HABERLER