Spor
  • 15.10.2005 02:48

KUBİLAY TÜRKYILMAZ İSVİÇRE'NİN ZAYIF NOKTALARINI ANLATTI : SAĞ BEKİN ÜSTÜNE GİDİN

Kubilay Türkyılmaz, İsviçre’nin zaaflarını anlattı: ‘Sol tarafı çok iyi kapatın. Sol ofansifleri iyi, sağ defansifleri kötü. Sağ taraftan gidin. Orta sahalarına baskı yapmanız şart. Yıldıray mutlaka oynamalı.’

İSVİÇRE Milli Takımı ve Galatasaray’ın eski oyuncusu Türk asıllı Kubilay Türkyılmaz, Türkiye’nin Almanya’ya daha yakın olduğunu söyledi. Kubilay, İsviçre’nin genç oyunculardan kurulu bir takım olduğunu belirterek, ‘2-3 yıldız oyuncusu var. İsviçre, kurada Türkiye’nin değil, İspanya’nın çıkmasını istiyordu. Seyirci atmosferi açısından Türkiye’yi istemiyorlardı’ dedi.

İyi pres yapıyorlar

Kubilay,
İsviçre’yi anlatırken, ‘Kalecisi iyi değil. Ancak takım, kanat organizasyonlarında çok iyi. Göbekteki savunma oyuncuları kaliteli oyuncular. Türkiye’ye karşı tek forvetle oynayacaklardır. Kanatlardan geliyorlar. Uzun top yapmıyorlar. Hızlı şut çekemiyorlar. Şu an takım olarak çok formdalar. Genç bir takım kurdular. Klas oyuncuları yok, ama iyi oynuyorlar. Çok iyi pres yapıyorlar. Teknik direktörleri Köbi Kuhn baba gibi. Yaşlı bir insan. Jupp Derwall gibi diyebiliriz’ yorumu yaptı.

Yıldıray oynamalı

Millilerimize İsviçre karşısında avantaj getirecek önerilerde de bulunan Kubilay şöyle konuştu:‘Sol tarafı çok iyi kapatın. Sol ofansifleri iyi, sağ defansifleri kötü. Sağ taraftan gidin. Kaleye ortadan gitmeyin. Orta sahalarına baskı yapmanız şart. Onları bozmalısınız. Tek forvetle çıkacaklardır. Ona da pres yaparsanız kötü oynar. Prese dayanamaz. Türkiye bence 1 forvet, 2 de destekçiyle oynamalı. Yıldıray Baştürk İsviçre maçlarında yıldız olur. Onun kesinlikle oynaması lazım.

Maçın oynanacağı stat çok yeni. 31 bin kişilik. Ama ambians Türkiye gibi değil. İyi oynarlarsa çok iyi, ama kötü oynarlarsa tepki çok fazla olur. Türkiye’deki atmosferi biliyorlar. Bence Türkiye Almanya’ya daha yakın. İsviçre pek oynamayı sevmiyor. Sert oynamıyorlar.’
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:53

İLGİLİ HABERLER