Asayiş
  • 30.4.2007 17:47

KÜÇÜK DİLAN'A TECAVÜZ ALÇAKLIĞI!..

VAN’ın Kurubaş Köyü’nde, ilköğretim 3’ncü sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Dilan Binici, boğularak öldürüldü. Otopside tecavüz bulgusuna rastlanan ve vücudundan sperm örnekleri alınan Minik Dilan'ın tavana telefon kablosuyla asılarak, olaya intihar süsü verilmek istendiği ortaya çıktı. Dilan'ın boş bıraktıkları sırasının üzerini çiçeklerle donatan arkadaşları gözyaşı döktü.
      Kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Kurubaş Köyü’nde meydana gelen olay dün saat 17.00 sıralarında ortaya çıktı. İddiaya göre salıncakta sallanmak isteyen kızları Dilan Binici'yi evlerinin yakınındaki parka bırakan Nimet Binici ile eşi Caziye Binici, çarşıya alışveriş yapmaya gitti. Alışverişten dönen Binici çifti, parkta ve bakındıkları etrafta kızlarını göremeyince eve girdi. Nimet Binici, kızını yatak odasında kabloyla tavana asılı buldu.
      Baba Binici, kıyafetleri üzerinde olan küçük Dilan'ın cesedini Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Daha sonra otopsi için Van Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Dilan'ın boğularak öldürüldüğü anlaşılırken, vücudunda sperm örnekleri ve cinsel organında tecavüz bulguları elde edildi.
      Dilan Binici'nin öldürülüp kabloyla tavana asılarak olaya intihar süsü verilmek istendiğini belirten Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, şunları söyledi:
      “Dosya üzerinde oldukça titiz bir inceleme yapılıyor. Hastanelerde savcılık kontrolünde yapılan incelemede minik kızın vücudunda sperm örneklerine ve tecavüz bulgularına rastlandı. Ancak kesin birşey söylemek yanlış olur. Alınan örnekler, yapacağımız değerlendirmenin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu veya Ankara Kriminal Dairesi’ne gönderilecek. Gelecek rapor doğrultusunda gerekli çalışmalar yapılacak. Olayla ilgili başlattığımız soruşturma sürüyor.'' Dilan'ın anne ve babası ile diğer yakınlarının ifadelerine başvurulduğu ancak henüz kimsenin gözaltına alınmadığı belirtilirken, talihsiz kızın cenazesi dün gece köyündeki mezarlıkta gözyaşlarıyla toprağa verildi. Minik Dilan’ın ölümü, okuduğu Kurubaş İlköğretim Okulu’ndaki arkadaşları arasında da şok etkisi yarattı.
      3/A sınıfında beraber eğitim gördüğü sınıf arkadaşları, gözyaşlarına boğuldu. Arkadaşları, sınıfın kapısına Dilan’ın resmini koyup, ders işlediği sıra ve masasını çiçeklerle donattı. Minik Dilan’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çektirdiği fotoğrafları gören herkesi ağlattı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER