Asayiş
  • 27.2.2013 15:15

Küçük kıza senelerce tecavüz etti!..

ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde eşinin ağabeyinin kızı 12 yaşındaki G.Ü.'ye, 6 yaşından itibaren 4 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan 45 yaşındaki Engin K.'ya, 13 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianameye göre, G.Ü., 18 Ocak 2011'de agresif ve sinirli davranışları nedeniyle annesi tarafından götürüldüğü Çaycuma Devlet Hastanesi'nde görevli psokoloğa, halasının eşi olan eniştesi Engin K.'nın kendisine sapık hareketlerde bulunduğunu öne sürdü. Küçük kız, halasının evine gittiğinde yalnız kaldıklarında eniştesi Engin K.'nın, dudaklarından öpüp, cinsel bölgelerine dokunduğunu iddia etti. G.Ü., bir defasında Engin K.'nın kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü. G.Ü.'nün, bu davranışları 6 yaşından itibaren bu yana aralıklarla yaptığını iddia ettiği Engin K., gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

G.Ü.'nün hastanedeki kızlık zarı muayenesinde tecavüz bulgusuna rastlanmazken, o zamanki adıyla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki muayenesinde beden ve ruh sağlığının bozulduğu, kendisine yönelik cinsel eylemlerin hukuki anlam ve sonuçlarını algalama yeteneğinin de geliştiği belirlendi.

Suçlamayı kabul etmeyen Engin K., Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlamasıyla yargılanırken 1 yıl sonra tahliye edildi. Tutuksuz sanık Engin K., bugünkü karar duruşmasında son kez hakim karşısına çıktı. Suçlamamayı kabul etmeyen Engin K., kendisine iftira atıldığını öne sürdü. Mahkeme heyeti, mağdur G.Ü.'ye yönelik cinsel istismar suçunu işlediği kanaatine vardığı sanık Engin K.'yı 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:40

İLGİLİ HABERLER