Asayiş
  • 27.2.2013 15:18

Sinem 3 yıl sonra çuval içinde!

BURSA - Bursa'da 2010 yılında kaybolan Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur cinayetini, cezaevinde bulunan zanlılardan birinin vicdan azabı çözdü. Polisin kurduğu özel ekibe olayı anlatan şahsın gösterdiği 39 metrelik uçurumda 18 yaşındaki Sinem'in cesedine ait parçalar bulundu. Cezaevindeki R.A., cinayeti Sinem'in bir süre önce intihar eden sevgilisi Emrah K.'nın işlediğini iddia etti.

Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur, 2010 yılı temmuz ayında sınava girmek için İstanbul Çatalca'dan geldiği İnegöl'de ortadan kayboldu. Sinem Yurdanur, jandarma ve polisin aramasına rağmen bulunamadı. Genç kızın son olarak sabıkalı sevgilisi Emrah K. ile görüldüğü ortaya çıktı.

SEVGİLİSİ SALIVERİLMİŞTİ

Olayla ilgili gözaltına alınan Emrah K., Sinem'in kaybolmasıyla hiç bir ilgisinin bulunmadığını söyleyince salıverilmişti.

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA İNTİHAR ETTİ

Emrah K., geçen yıl mart ayında uyuşturucu operasyonu kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınacağı sırada yanındaki tabanca ile göğsüne tek el ateş ederek canına kıydı. Öte yandan genç kızın kaybolması ile ilgili gözaltına alınan 60 zanlıdan 11'i tutuklandı.

VİCDAN AZABINA DAYANAMADI

Sinem Yurdanur cinayeti için özel ekip kuran polis, cezaevindeki zanlılarla tek tek görüştü. Zanlılardan R.A., polisin, "Sinem'in anne babası kan ağlıyor. Bildiklerini söyle, bize yardımcı ol" demesi üzerine olayla ilgili bildiklerini anlattı. Sinem'i Emrah K.'nin öldürdüğünü öne süren R.A., "Sinem'i terminalde Emrah ile karşıladık. Ardından bir arkadaşımızın evine gittik. Emrah, Sinem'e, "Sen başkalarıyla geziyorsun" diyerek tepki göstermiş. Kıskançlık krizine girmiş. Döverken boynunu kırmış. Daha sonra cesedi aracın bagajına koyup Çayyaka ile Boğazova köyü arasındaki uçuruma attı. Cesedin burada olması gerekiyor" dedi.

İNTİHAR EDEN SEVGİLİ TELEVİZYONDA KONUŞMUŞ

Ancak Emrah K., bir yıl önce katıldığı Müge Anlı'nın programında Sinem’i görmediğini ve kaybolduğundan haberinin olmadığını söylemişti. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken Emrah K., iftira atıldığını iddia ederek kendisini şu ifadelerle savunmuştu:

"Ben bu yaşıma kadar böyle bir konuyla karşılaşmadım. Benim çevremde bir dünya kız arkadaşım var. Niye onların başına bir şey gelmiyor? Sevgilim de olsa kimsenin başına bir iş gelmez. Bazen hatalar yaptım ama bunun cezalarını da çektim. Bizi herkes İnegöl’de tanır. Bir arkadaşımın Sinem’le ilişkisinden bahsediliyor ancak bu arkadaşım ile Sinem hiçbir şekilde bir araya gelmediler. Benim Sinem’den başka bir kız arkadaşımla da ilişkim olduğunu iddia ediyorlar ancak bunların hepsi yalan. Üzerime iftira atıyorlar. Ben birilerinin canını yaktım, onlar da bizden intikam almak için bize hakaret ediyorlar.”

İnegöl’de çoğu insanın kendisinden korktuğu yönündeki iddiaları da yalanlayan Emrah K., bir zamanlar mahkemeye çıktığını ve aleyhine 13 kişinin şahitlik yaptığını söyledi. Emrah K., “Benden korksalar mahkemede şahitlik yaparlar mı? Allah'a şükür kendim de vicdanım da rahat. Kendime hiçbir şekilde sıkıntı yapmıyorum, bu olayda tek zararlı çıkan benim. Başlarda insanlar bana farklı gözle bakıyorlardı ancak Sinem’in günlüğü ortaya çıktıktan sonra Sinem’in kayıp olmasıyla benim bir alakam olmadığı görüldü. Bu olayla ilgili olan kişileri tanısaydım arkadaşım bile olsalar ele verirdim” demişti.

CESEDİNDEN KALANLAR ÇUVAL İÇİNDE

Polis ekipleri, savcıdan aldıkları özel izinle R.A.'nın gösterdiği yerde arama yaptı. Çevrede yapılan aramada, genç kızın kemikleri battaniyeye sarılı halde bulundu. Jandarma ve polis kriminal ekipleri olay yerinde detaylı inceleme yaparken, savcının talimatıyla cesede ait parçalar DNA testi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Öte yandan daha önce polisler Akören ve Paşaören köyü yakınlarında araştırma yapmış ancak bir bulgu elde edilememişti.

AYNI BÖLGEDE GENİŞ ÇAPLI ARAMA

Dün, R.A.'nın gösterdiği 39 metrelik uçurumda boynu kırılarak öldürülen Sinem'e ait kemik ve parçalar bulunmuştu. Bursa ve İnegöl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, aynı bölgede bugün daha geniş çaplı araştırma yaptı. İstanbul Emniyet Müdürlüğünden getirilen 'Ceko' isimli Labrador cinsi ceset arama köpeğinin de katıldığı aramalara İnegöl Belediyesi'nden getirilen işçiler de kazma yüreklerle katıldı. İki savcının nezaretinde yapılan aramalarda, Sinem’e ait olduğu tahmin edilen yeni kemik ve eşya parçalarına rastlandı.

KAYIP HABERİNİ İHA DUYURMUŞTU

Üniversiteli Sinem’in kayıp olduğunu ilk İHA duyurmuştu. Kızından bir haftadır haber alamayan baba Tahsin Yurdanur, İHA’nın kapısını çalıp İnegöl Temsilcisi Salih Bakıcı’ya kayıp olayını anlatmış ve kızının bir an önce bulunması için yetkililere seslenmişti. İstanbul'da yaşayan ve kızlarının kaybolmasından sonra İnegöl'e gelen baba Tahsin Yurdanur, "Çok endişeliyim. Kızım bana her şeyi anlatırdı. Bizden ayrı yaşamasına rağmen gece dışarıda gezmezdi. Gün içerisinde sürekli telefonlaşırdık ancak bir haftadır kızıma ulaşamıyorum. Zorla alıkonulmuş olabilir. Çok endişeliyim. Kötü şeyler düşünmek istemiyorum ama Münevver'in başına gelenlerin kızımın başına gelmesinden korkuyorum" sözlerine yer vermişti.

İHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:40

İLGİLİ HABERLER