Spor
  • 28.5.2021 10:30

Kulüpler Birliği'nden Federasyona şok eden şike mektubu!.. Galatasaray UEFA'ya gidiyor

Beşiktaş Başkanı’nın “Ölene dek araştıracağım” dediği Karagümrüklü futbolcuların sevinç gösterisi ile bazı yönetici, teknik adam ve futbolcuların ortaya attığı iddiaların araştırılması için TFF’ye başvuran kulüpler, Etik Kurulu’nu göreve çağırdı.

Süper Lig bitti, üzerinden de iki hafta geçti. Yeni umutlar, yeni transferler, yeni sezon heyecanı derken Riva’ya adeta bomba gibi bir mektup düştü.

· Mektubu gönderen: Kulüpler Birliği Vakfı.

· Gönderildiği adres: Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu.

· Konu: Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu tarafından 2020-21 sezonunun son 8 haftasıyla ilgili şike, teşvik vs. iddialarının araştırılması.

Başlıca sebep, yani mektubun çıkış noktası; Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin bazı kulüpleri zan altında bırakan o açıklamaları. Çebi gibi bazı kulüp başkanı, yönetici, teknik adam ve futbolcuların bazı maçlar, futbolcular, kaleciler ve hakemler hakkındaki ilgili imaları.

Son Dakika haberi: Rivaya bomba gibi düşen mektup Galatasaray, UEFAya başvurdu... Aboubakar, Billong, Beşiktaş ve Hatayspor...

ÇEBİ'NİN SÖZLERİ TEPKİ GÖRDÜ

· Talep; Çebi’nin “Ölene dek araştıracağım” dediği Karagümrüklü futbolcuların sevinç gösterisi ve benzer konular için Etik Kurulu’nun göreve davet edilmesi. Hem de tüm kulüpler tarafından.

Meğerse konu 2-3 haftadır gündemdeymiş. Sebebi de sayın Çebi’nin açıklamalarının birçok kulüpte tepkiye yol açmış olması. Bu başkanlar da bu tepkilerini 21 kulübün başkanının kullandığı WhatsApp grubunda yazılı olarak ifade edip tüm kulüplere çağrı yapmışlar. “Ya bu konuda inceleme ve gereğinin yapılması talebimizi Kulüpler Birliği olarak yapalım ya da bizler bu konuların, iddiaların incelenmesi için bireysel olarak Etik Kurulu’na gideceğiz” demişler. Ve sonunda bu işten rahatsızlık duyanların, tepkili olanların sayısı giderek artınca konu da ‘ortak karar’ haline gelmiş.

BAŞKANLARIN BÜTÜN AMACI ÇEBİ'NİN İŞ YÜKÜNÜ HAFİFLETMEK!

Maksat Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ve Beşiktaş Başkanı Çebi’nin iş yükünü hafifletmek! Tüm işlerinin yanında bir de bu iş için ölene dek uğraşmasın. Veya da dedikleri lafta kalmasın! Çünkü biz, bir kulüp başkanının oynadıkları maç sonrası rakip kulüp başkanına rahatlıkla “X takımdan teşvik mi aldınız başkan?” diye sorabildiği bir sezonu geride bıraktık, maalesef.

BAŞKANLARIN İSTİFA ETMELERİNİN SEBEBİ MİDE BULANTISI

Çünkü biz, bir teknik adamın, maçlarını erteleme teklifini reddeden kulüp için yine aynı rahatlıkla, “Acaba bu talebimizi reddetmelerinin arkasında ne var, merak ediyoruz” diyebildiği bir sezonu geride bıraktık. Çünkü biz, yenen gollerden görülen kartlara, kenarda oturtulan golcülerden, lig devam ederken kulüpleriyle ilişkisi kesilen futbolculara; enteresan ve tuhaf bir sezonu geride bıraktık. Eskiden yaşananlar ‘baş ağrıtıyordu’ şimdi ‘mide bulandırıyor’. Şu kulüp başkanlarından art arda gelen istifalarının gerekçesine bir bakın bakalım, hepsi bu mide bulantısından!

GALATASARAY, TFF VE UEFA'YA BAŞVURDU

Kulüpler Birliği Vakfı’nın, Süper Lig’de son 8 haftanın incelenmesi konusunda TFF’ye yaptığı başvurunun ardından bir hamle de Galatasaray’dan geldi...

Sarı kırmızılı kulüp, Beşiktaş’ın Atakaş Hatayspor’u 7-0 yendiği maçtan önce iki takımın Kamerunlu futbolcuları Vincent Aboubakar ve Jean-Claude Billong arasındaki görüşmelerin incelenmesi için TFF ve UEFA nezdinde resmen harekete geçti. Beşiktaşlı Aboubakar’ın Billong’a milli takım sözü verdiği ve sonrasında Hataysporlu oyuncunun kariyerinde ilk kez Kamerun Milli Takımı’na seçildiği iddiası, Galatasaray’ın başvuru gerekçelerinden biri oldu. Maç sonrası Billong’u takımdan gönderen Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, gerekçesini şöyle anlatmıştı:

'MAÇTAN BİR GÜN ÖNCE AYAĞINA DÖVME YAPTIRDIĞI İÇİN HER TOPA SIRTINI DÖNDÜ'

“Billong Beşiktaş maçından bir gün önce ayağına dövme yaptırdı. Dövme yapılan futbolcunun bacağı 1 hafta ağrıyor. Her topa sırtına döndü. Birçok pozisyon verdik, goller yedik. Böyle futbolcunun takımda kalmasını istemem. ‘Bu adamı gönderelim’ dedik. Bunun dışında varsa ekstra bir şey, bilmiyoruz.” Sarı kırmızılılar, Savaş’ın bu sözlerinin de Billong hakkındaki şüphelerini güçlendirdiği görüşünde. Maçta ilk 11’de sahaya çıkan Billong, ilk yarı sonunda skor 5-0 iken oyundan alınmıştı.

İlk yarısı 5-0 biten bjk-hatay maçında stoperde yer alıp, devreyi;
- 0 top kapma
- 0 faul
- 0 hava topu
- 0 driplingle tamamlamış
- yaptığı 13 pasın %62 isabetle 8’ini olumlu, 5’ini olumsuz kullanmış ve devre arasında oyundan alınıp maçtan sonra da kadro dışı bırakılmış ve bir daha oynatılmayacağı açıklanmıştır.
Normal değil bu olanlar.
Bu oyuncu Abaoubakar'ın tavsiyesiyle milli takıma alınmıştır

Son Dakika haberi: Rivaya bomba gibi düşen mektup Galatasaray, UEFAya başvurdu... Aboubakar, Billong, Beşiktaş ve Hatayspor...

 

Güncellenme Tarihi : 28.5.2021 10:44

İLGİLİ HABERLER