Spor
  • 21.5.2013 00:11

Kunter: Beşiktaş'ın elinde birşey kalmadı

     Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısına katılan Kunter, Banvit'e yenildikleri ilk maçtaki hataları tekrarladıklarını belirterek, şöyle konuştu:
     "Saha içi ve kenarda davranış bozukluğu yaşıyoruz. Bazı oyuncularımda bu var. İsim vermiyorum. Modern basketbolda bunun yeri yok. Bunları aşamıyoruz. Çok anahtar oyuncular stres yaptılar. Basit bir şey olan yabancı oyunculardan verim alamadık. Türk oyuncular bence katkı yaptılar. Faul problemi, bir senedir süren sorunumuz. Bazı şeylerin izahı çok zor. Bu kadar faul kaçırabileceğimiz aklıma gelmezdi. Bazı yabancı oyuncu seçimlerini yanlış yapmışız. Yapılan tercih hataları var. Sorumluluk benimdir. Bunların hesabını ben bir şekilde veririm."
     Sezonun, kendisi açısından da zor geçtiğini ifade eden Kunter, "Gelecek yıl yeniden yapılanma gerekiyor. Buraya öyle bir dönemde geldim ki bomba kucağımızda patladı. Bir sene daha kontratım var. Başkanla da konuşuyorum. Ben çok farklı bir yapıda kalmak istiyorum, transferinden organizasyonuna kadar... Ben kalırsam bu sistemi değiştirmek zorundayım. İstediğim doğruları yapamadım. Beşiktaş Kulübü'nün gelecek seneye hiçbir şeyi kalmadı. Yeniden yapılanmamız lazım. Beni de en çok üzen bu" diye konuştu.
     Kunter, sezon genelinde bir takım olamadıklarını anlatarak, maçların sonunu getirecek oyuncu eksikliği çektiklerini de sözlerine ekledi.
     Beşiktaşlı basketbolcu Cevher Özer ise elendikleri için çok üzgün olduklarını ve siyah-beyazlı taraftarlardan özür dilediklerini aktardı.
    
     -Banvit cephesi-
    
     Banvit Başantrenörü Orhun Ene, Beşiktaş karşısında ilk maça oranla daha iyi bir basketbol oynayarak kazandıklarını dile getirdi.
     Ene, ilk maçta kendi basketbollarının çok uzağında oynadıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:
     "Bugün oyunu biraz daha kontrol edip maçın sonunda diri kalmak istedik. Bunu başardık. İlk maçta olduğu gibi oyunun sonunda 4 kısaya döndük ve baskılı savunmamız Beşiktaş'ın temposunu düşürdü. Onların temposunun düştüğü dönemde önemli sayılar bulup avantaj sağladık. Ne kadar kötü bir sezon geçirse de çok değerli bir koça sahip, geçen yılın şampiyonu Beşiktaş'ı elediğimiz için mutluyuz."
     Geçen yıl son topu iyi oynayamadıkları için finale kalamadıklarını hatırlatan Ene, bu sezon adlarını finale yazdırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
     Banvitli basketbolcu Vladimir Stimac, takımlarında herkesin üzerine düşen görevi yaptığını ve yarı finale çıktıkları için mutlu olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Erkan Tiryaki / Ercan Çakar / İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: Tarkan Demir

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:09

İLGİLİ HABERLER