Bülent Çiziyor
Bülent Düzgit - Hürriyet

“Bülent Düzgit, son günlerin en çok konuşulan sorununu çizgileriyle anlattı. İşte o karikatür...”
Bülent Çiziyor
Bülent Düzgit - Hürriyet

Bloomberg News'un Çarşamba günü konuyla ilgili bilgi sahibi Türk yetkililere atıfta bulunarak bildirdiğine göre, Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk aşamada Türkiye'ye altı adet F-35 savaş uçağı göndermesi bekleniyor .

ABD Savunma Bakanı'nın bu gezisi, Pentagon başkanı olduktan sonraki ilk gezisi olacaktı; Hegseth'in, Türkiye'ye olası F-35 satışıyla ilgili endişeler arasında Netanyahu ve Katz ile görüşmesi bekleniyordu.

Başkan Trump, Katar hükümeti tarafından ABD'ye hediye edilen yeni Air Force One uçağıyla neden Türkiye'den ayrılmadığı konusunda gazeteciler tarafından sıkıştırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Ankara Zirvesi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında Netanyahu ve Miçotakis'in F-35'ler konusundaki açıklamalarına tepki gösterdi. Erdoğan, "Her iki açıklamanın da benim dünyamda yeri yok" derken, Trump'ın bu konuda olumlu bir yaklaşımı olduğunu ifade etti. Öte yandan Erdoğan, KAAN motorları konusunda sıkıntı olmadığını söyledi.