Dünya
  • 4.10.2022 02:34

Kuzey Kore Japonya'ya füze attı.. Sığınaklara giden uyarısı

Kuzey Kore Salı günü Japonya'ya balistik bir füze fırlattı ve bölge sakinlerini siper almaları için uyardı ve kuzey Japonya'daki tren operasyonlarını geçici olarak askıya aldı.

Japonya, Kuzey Kore'nin kendilerini hedef alan bir füze fırlattığını açıklayarak, vatandaşlarına sığınaklara gitme uyarısı yaptı. Japon medyasına göre, füze Hokkaido bölgesine doğru ilerliyor. Tüm dünya son dönemde Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın oluşturduğu korku ikliminde yaşarken, bugün dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı.

Japonya, Kuzey Kore'nin kendilerini hedef alan bir füze fırlattığını açıklayarak, vatandaşlarına sığınaklara gitme uyarısı yaptı. Japon medyasına göre, füze Hokkaido bölgesine doğru ilerliyor. Hükümet, ülkedeki herkesin derhal sığınaklara gitmeleri konusunda acil başlığıyla uyarı yayınladı.

Japonya'nın sivil koruma yetkilileri tarafından yayınlanan ve başbakanlık ofisi tarafından paylaşılan bir mesaj, Pazartesi, Salı yerel saatle, "Kuzey Kore'den fırlatıldığına inanılan" bir füze konusunda "lütfen bir binanın içine tahliye edin veya bodruma git." Hedef bölge, kuzey Aomori ili olarak tanımlandı.

Bir takip mesajı daha sonra "yukarıda belirtilen füzenin Pasifik Okyanusu'ndan geçtiğine inanılıyor" dedi.

İsmi açıklanmayan bir hükümet kaynağına dayandıran TV Asahi, Kuzey Kore'nin kıtalararası bir balistik füze ateşlemiş olabileceğini ve Japonya'dan yaklaşık 3.000 km uzaklıkta denize düştüğünü söyledi.

Güncellenme Tarihi : 4.10.2022 02:40

İLGİLİ HABERLER