Spor
  • 30.4.2017 22:49

Kuzey Londra'nın hakimi Tottenham

Ezeli rakibi Arsenal'ı mağlup eden Tottenham zirve yarışını sürdürdü.

Premier League'in 35. haftasında oynanan Kuzey Londra derbisinde kazanan Tottenham oldu. White Hart Lane'de ağırladığı Arsenal'ı 2-0 mağlup eden Tottenham zirve yarışını devam ettirdi.

İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren maçta sahneye çıkan ilk isim Dele Alli oldu. 55. dakikada fileleri havalandıran 21 yaşındaki futbolcu bu sezon ligdeki gol sayısını 17'ye yükseltti.

Bu golden sadece 3 dakika sonra ev sahibi ekip farkı ikiye çıkardı. Gabriel'in ceza sahası içindeki müdahalesi sonucu yerde kalan Harry Kane, kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçti ve takımının ikinci golünü kaydetti. Kuzey Londra derbisinde çıktığı 5. maçı da boş geçmeyen Kane, Arsenal'a karşı toplamda 6'ıncı, bu sezon ise ligdeki 21. golünü kaydetti.

Maçın kalan bölümünde iki takım da net pozisyonlar bulmasına karşın skor tabelasını değiştiremedi ve maç Tottenham'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Ligde üst üste 9. galibiyetini elde eden Tottenham puanını 77'ye yükseltti ve lider Chelsea'yi 4 puan geriden takibini sürdürdü. Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Arsenal ise 60 puanda kaldı.

 

Güncellenme Tarihi : 30.4.2017 22:50

İLGİLİ HABERLER