Dünya
  • 29.1.2024 00:00

Lahey'deki karardan sonra Amerikan gençleri İsrail'in aleyhine döndü

Lahey'de İsrail'e karşı açılan davaya destek veren Amerikalı gençlerin sayısı arttı, İsrail'in Gazze'de “soykırım” yaptığına daha da emin oldular.

Yapılan kamuoyu yoklaması, Amerika'da giderek artan sayıda gencin, Güney Afrika'nın İsrail'e Gazze Şeridi'nde “soykırım” yaptığı iddiasıyla açtığı davayı desteklediğini ve İsrail'in soykırım yaptığından diğer çağlara göre daha emin hale geldiklerini gösterdi. 

İngiliz The Economist dergisi ile YouGov Araştırma Şirketi işbirliğinde gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansı'nın haberine göre "Filistin'de soykırım var mı?" sorusunun yöneltildiği ankette, ankete katılanların yüzde 49'u İsrail'in soykırım olduğunu düşünüyor. Gazze'de “soykırım” gerçekleştiriyor.

Anadolu Ajansı ayrıca, Washington'da tamamı anketin hedeflediği 18-29 yaş grubundaki 100'den fazla kişinin Gazze'ye ilişkin görüşlerini resmi olarak konuşmaya istekli olup olmadıklarına ilişkin görüşlerini de aldı.

28 Ocak 2024 Pazar günü yayınlanan Anadolu raporuna göre, büyük çoğunluğu "Gazze" kelimesini duyduktan sonra konuşmayı reddetti, ancak kayıtlara geçen sekiz kişinin tamamı İsrail'in davranışının soykırım teşkil ettiği konusunda hemfikirdi.

Georgetown Üniversitesi'nde okuyan 20 yaşındaki Zakaria John, kampüs dışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu bir soykırım" dedi. Şöyle ekledi: "Bunun, apartheid çizgisinde kitlesel insanların haksız yere öldürülmesi olduğunu düşünüyorum."

Georgetown Üniversitesi'nde okuyan ve soyadını vermeyen 21 yaşındaki Justin de John'la aynı fikirdeydi ve kendisinin "İsrail'in Gazze Şeridi'nde soykırım yaptığına açıkça inandığını" söyledi. oluyor ve çoğu kişinin varsaydığı şey bu." insanlar".

Justin şunları ekledi: "Sanırım şu anda olan şey devam ediyor ve 40 yıl sonra hiçbir şey söylemeyen insanlar bunun soykırım olduğunu anlayacak, ancak bu konuda bir şeyler yapmak için çok geç olacak."

Georgetown Üniversitesi'nin bir diğer öğrencisi (21 yaşında) soyadını vermeyi reddeden Caitlin ise "İsrail'in soykırım uyguladığı oldukça açık" dedi.

Ayrıca şunları söyledi: "İsrail, uluslararası anlaşmaların birçok bölümünü açıkça ihlal etti; Gazze'deki gazetecilerin sivillerin yaşadığı binaların bombalandığını, çocukların rastgele katledildiğini gösteren video kliplerini görüyoruz ve erkeklerin toplanmış, elbiseleri çıkarılmış fotoğraflarını görüyoruz. ve diz çökmüş."

Caitlin şunları vurguladı: "Bütün bu açık insan hakları ihlalleri dünyanın gözü önünde gerçekleşiyor ve ABD hükümeti ve diğer birçok Batılı hükümet, tüm bunlara rağmen İsrail'i finanse etmeye devam ediyor."

Bu, Uluslararası Adalet Divanı'nın 26 Ocak Cuma günü İsrail'e Filistinlilere karşı "soykırımı" önlemek ve Gazze Şeridi'ndeki insani durumu iyileştirmek için önlemler alması talimatını vermesiyle geldi, ancak kararda bir "ateşkes" metni yer almıyordu.

Uluslararası Mahkeme'nin kararı, Hamas da dahil olmak üzere uluslararası ve bölgesel düzeyde memnuniyetle karşılanırken, İslami Cihad hareketi, İsrail'in, mahkemenin Gazze'de derhal ateşkes kararı vermemesini istismar ederek "dilediği gibi hareket etmesine" izin vermesine karşı uyarıda bulundu.

11 ve 12 Ocak tarihlerinde Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı Gazze'deki Filistinlilere karşı "soykırım suçları" işleme suçlamasıyla açtığı davanın değerlendirilmeye başlanması kapsamında iki halka açık duruşma düzenledi. Soyun.

İsrail işgal ordusu 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yıkıcı bir savaş yürütürken, Filistin yetkililerine göre Cumartesi günü itibarıyla çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 26 bin 257 şehit ve 64 bin 797 kişi yaralandı ve "büyük yıkıma ve büyük bir yıkıma" neden oldu. benzeri görülmemiş bir insani felaket." Birleşmiş Milletler'e göre.

Güncellenme Tarihi : 29.1.2024 22:06

İLGİLİ HABERLER