
Libya'da BAE uçağı düşürüldü
Hafter'in batı sahilindeki son ve en stratejik şehiri olan Terhune'yi ele geçirmek için saldırıya geçen Türkiye'nin desteklediği hükümet güçleri, şehiri ablukaya almış durumda. Şehrin eteklerinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, Hafter güçleri BAE'nin veridği silahlı İHA'lar ile havadan saldırılarda bulunuyor.
Bu silahlı insansız uçak Libya ordusuna bomba yağdırıyordu. BAE tarafın Çin'den satın alınıp Hafter'e verilen SİHA'lardan şimdiye kadar 9'u düşürüldü.
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçler, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait bir insansız hava aracı (İHA) düşürdüklerini duyurdu.
UMH'ye bağlı silahlı birliklerin sözcüsü Yarbay Muhammed Kununu yaptığı yazılı açıklamada, BAE'ye ait Çin yapımı Wing Loong tipi bir İHA düşürdüklerini belirtti. Kununu, İHA'nın, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter milislerine destek için Misrata kentinin güneyindeki Ebu Gureyn bölgesindeki hedeflere saldırı düzenlediğini ifade etti.
UMH güçleri, BAE'yi, Hafter milislerine Çin yapımı İHA'lar vermekle suçluyor.Libya'da hükümet güçleri, Terhune'yi Hafter milislerinden geri almak için dün sabah operasyon başlatmıştı.
Hafter milislerinin başkente yönelik saldırılarında harekat ve lojistik merkezleri olarak kullandıkları Giryan kentini Haziran 2019'da kaybetmelerinin ardından Terhune, yeni toplanma ve ikmal noktası olarak öne çıkmıştı.
Güncellenme Tarihi : 19.4.2020 23:43