Asayiş
  • 31.8.2007 12:32

LİSE ÖĞRENCİSİ GENÇ KIZIN ESRARENGİZ KAYBOLUŞU

İSTANBUL Bahçelievler’de ailesiyle oturan lise ikinci sınıf öğrencisi Gözde Melisa Sarıkaya, 4 gün önce ortadan kayboldu. Anne ve babasına hiçbirşey söylemeden evden çıkan bir daha dönmeyen Gözde'nin satanist grupların tuzağına düşmüş olabileceğinden endişe ettiklerini belirten babası Hüseyin Sarıkaya polisten başvurdu. Herkesten yardım beklediğini ve kızının en azından sesisini duymak istediğini belirten acılı baba sokak sokak el ilanı da dağıtıyor.
      Geçen pazar günü, anne ve babası evde olduğu sırada kapıyı açıp çıkan Gözde Melisa Sarıkaya bir daha geri dönmedi. Normalde sıcak olduğu için evde şortla dolaşan Gözde Melisa, o gün kot pantolon giydi. Babası bu durumdan şüphelense de genç kız normal tavırlar sergilediği için üzerine gitmedi. Evden çıkmadan önce salonda oturan Gözde Melisa, televizyonunun sesini açtı. Sonra da kapıyı, sesini duyurmadan kapatıp ortadan kayboldu. Anne babası Gözde’nin yokluğunu çok sonra fark etti.
      Ailesinin anlattığına göre Gözde Melisa, cep telefonunu elinden hiç düşürmüyordu. Ancak genç kız evi terk ederken yanına cep telofonunu almadı. Hüseyin Sarıkaya kızının dönmemesi üzerine adına kayıtlı sim kartı açtırdı. Gönderilen tek bir mesaj vardı. O mesajda da ‘diğer hattını tak’ yazılıydı. Kızlarının ikinci bir hatta sahip olduğunu öğrenen anne baba, hemen mesajın gönderildiği telefon numarasını aradı. Karşılarına Mersin’de yaşayan bir genç çıktı. Gözde ile internette tanıştıklarını söyleyen genç, kızlarının kesinlikle yanında olmadığını söyleyip telefonu kapattı.
     
      ESRARENGİZ KAYBOLUŞUN İZLERİ BİLGİSAYARDA MI
      Bu yıl Anadolu Lisesi'nde ikinci sınıfa başlayacak Gözde, kitap okuyan ve derslerine çalışan bir öğrenciyldi. Rock müzik dinleyen Gözde, bilgisayar başında çok zaman geçiriyordu. Ve internette ziyaret ettiği siteleri babasına göstermekten kaçınıyordu. 4 gündür kayıp olan Gözde’nin bilgisayarı polis tarafından incelemeye alındı.
     
      SATANİST GRUPLAR MI?
      Kayıp kızlarının internet üzerinden Satanist grupların etkisine girdiğini düşünen anne baba endişeli, onlara göre Gözde, hipnotize edilmiş olabilir. Nitekim anne Kadriye Sarıkaya’ya göre, Gözde son zamanlarda fazlasıyla içine kapandı.
     
      ‘OKULDAKİ AĞABEY VE ABLALARDAN BAHSEDİYORDU’
      Gözde, bir konuşmalarında babasına okuldan sıkıldığını söylemiş. Babasından, “Neden sıkılıyorsun orayı sen tercih ettin'' yanıtını alınca da, “Orada ‘abiler grubu var, ablalar grubu var, ‘bize katılın diyorlar'' dediği belirtildi. İşte bu sözleri hatırlayan babaya göre kızının kaybolmasında okul bağlantısının da etkisi olabilir.
     
      ‘ÇOCUĞUMUN HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUM’
      Kızının kaybolmasının ardından fotoğraflı kayıp ilanlarını sokaklara asan baba Hüseyin Sarıkaya, “Eve dönmesini istiyorum ya da bir haber göndermesini istiyorum'' diyerek Gözde’ye seslendi. Sözlerini, “Desin ki, anne baba ben sağlıklıyım, yaşıyorum desin yeterli, benim istediğim o, o haberi bekliyorum'' diyerek polisten iyi haber beklidiğini belirtti.
     
      ANNESİ KIZINA SESLENDİ
      “Bebeğim seni çok özledim, anneciğim, sevgilim lütfen dön evine, bizi ara lütfen'' diyerek kızına seslenen anne Kadriye Sarıkaya gözyaşlarını daha fazla tutamadı. Çalan her telefona heyecan içinde koşan anne bir an önce kızının sesini duymak istiyor.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER