Liselilerin başbakan karnesine soruşturma

1 dk okuma
Liselilerin başbakan karnesine soruşturma

Hızlı Özet

GEZİ olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Antalya'da eylem yapan ve Başbakan Erdoğan'a temsili karne hazırlayan iki lise öğrencisi hakkında soruşturma açıldı.


İstanbul'da Şişli Halil Rıfat Paşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Berkin Elvan, Gezi olaylarının devam ettiği 16 Haziran 2013'te başına gaz fişeği isabet etmesi sonrası 269 gün komada kaldıktan sonra Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 11 Mart 2014'te yaşamını yitirdi. Berkin Elvan henüz komadayken Antalya'da bir grup öğrenci, okulların yarı yıl tatiline girdiği 24 Ocak 2014 Cuma günü kent merkezindeki Attalos Meydanı'nda toplanarak olayı protesto eden yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.



KARNE EYLEMİ



Eylemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için temsili karne şeklinde hazırlanan pankartta kullanılan ifadelere ilişkin Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Bürosu, eyleme katılan iki lise öğrencisi hakkında soruşturma başlattı.



Başbakan Erdoğan adına hazırlanan karne eylemine katılan ve karne afişini tutan Akdeniz Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi G.A. ile Konyaaltı Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi K.D.Y., 'Türk Milleti, Cumhuriyeti ve TBMM'yi alenen aşağılama' suçlamasıyla savcılığa ifade verdi. Savcılığın iki liseli hakkında dava açılmasına ilişkin soruşturma süreci devam ediyor.



Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, (DHA)- 


Bu haber 597 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Almanya Üniversiteleri Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Eğitim

Almanya Üniversiteleri Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Almanya üniversiteleri, yurt dışında eğitim almak isteyen pek çok öğrencinin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Almanya dünyanın en prestijli üniversitelerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor ve Almanya üniversiteleri akademik mükemmellik anlayışları, gelenekleri, uygun ücretli eğitimi ve araştırma olanaklarıyla dünyanın dört bir yanından öğrencileri kendine çekmeye devam ediyor.

Habervitrini11697 Görüntüleme
YouTube Beğeni Satın Al Servisi ile Zirvede Olun
Eğitim

YouTube Beğeni Satın Al Servisi ile Zirvede Olun

Teknoloji her yıl hayatımıza biraz daha dahil oluyor ve bununla birlikte de sosyal medyanın kullanımı günden günde artıyor. Sabah uyandığımızda, yemek yerken, bir iş yaparken ve uyumadan önce bile sosyal medya uygulamalarında vakit geçiriyoruz

Habervitrini15021 Görüntüleme
yüzde 50 KPSS yüzde 50 mülakat
Eğitim

yüzde 50 KPSS yüzde 50 mülakat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Kamuda işe alımlarda mülakatı kaldırıyoruz" derken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "mülakat devam edecek" demişti. Bakan Tekin şimdi de öğretmenlerin işe alımıyla ilgili ""Mevcut düzenlemede KPSS puanı ve mülakatla atanıyor. Şu an yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50" dedi. Tekin, mülakatların kamera kaydına alınacağını duyurdu.

Habervitrini24959 Görüntüleme
Tüm Özel Okul Bursluluk Sınavlarına Tek Bir Yerden Başvuru Yapın
Eğitim

Tüm Özel Okul Bursluluk Sınavlarına Tek Bir Yerden Başvuru Yapın

Özel okulların Aralık, Ocak ve Şubat aylarında çoğunlukla yaptığı bursluluk sınavlarına her yıl yüz binlerce öğrenci katılmaktadır. Özel okullarda indirimli okumak isteyen öğrencilerin katılarak yarıştığı bu sınavları kolejler kendileri düzenlemektedirler. Her okul kendi sınavını organize ettiği için tümüne tek bir yerden erişmek ve ulaşmak zordur

Habervitrini30906 Görüntüleme