Dünya
  • 7.7.2008 03:04

LONDRA'YI RUS AJANLAR BASTI!..

İngilizler Rus ajanlardan fena bunaldı. El Kaide'den sonra Rusya'nın ülkedeki ajan faaliyetlerini en önemli tehlike olarak algılayan İngiliz hükümeti, konu ile ilgili geniş bir çalışma yapıyor.İngiltere'de "Rus ajanların casusluk faaliyetlerinin" İngiliz gizli servislerini çok meşgul ettiği ve İngiltere'yi terör saldırılarına açık hedef haline getirdiği öne sürülüyor. Konu ile ilgili yayın yapan İngiliz medyası, bu ıddiayı hükümet kaynaklarından aldığı bilgilere dayandırıyor.
‘NE VAR, HERKES AJAN ÇALIŞTIRIYOR’
İngiliz medyası, ülkenin karşı karşıya bulunduğu en büyük tehdit olarak gösterilen Rus ajanların casusluk faaliyetlerinin, tehdit sıralamasında El Kaide'nin saldırı olasılığı ve İran'ın nükleer silahlanmasının ardından geldiğini yazdı. İngiliz hükümetinin Rus hükümetiyle konuyu görüştüğünde, "Ne var, herkes herkesle ilgili casusluk faaliyetlerinde bulunuyor" yanıtını aldığını kaydeden medya, İngiliz yetkililerin Rusya'nın casusluk faaliyetlerini gerçek bir tehdit olarak yorumladığını yazdı.
Londra’da, Rusya gizli cinayetlere girişmiş bir ülke olma kuşkusunu üzerinde taşıyor. Bunu Litvinenko cinayetinde yapanların bir daha yapmaktan çekinmeyecekleri kabul edilmelidir'' vurgusu yapılıyor. İngiltere, 4 Rus diplomatı, Litvinenko cinayetiyle ilgili görerek sınırdışı etmişti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:04

İLGİLİ HABERLER