MALTEPE PAZARI'NDAKİ OLAYLI YIKIMDA GÖZALTI SAYISI 57
ANKARA - Maltepe Pazarı'nda, Çankaya Belediyesi ekiplerinin yaptığı yıkım sırasında çıkan olaylarda gözaltına alınan kişi sayısı 57'ye yükseldi.Çankaya Belediyesi ekiplerinin Maltepe Pazarı'nda dün gece gerçekleştirdiği yıkım sırasında esnaf ile yıkım ekipleri arasında olaylar çıkmıştı.
Belediyenin aldığı karar doğrultusunda çok katlı otopark ve alışveriş merkezi yapılması planlanan Maltepe Pazarı'na Çankaya Belediyesi yıkım ekipleri gece geç saatlerde gelmiş, ancak pazar esnafının karşı koyması üzerine taş, sopa, bıçak ve silahlı kavga çıkmıştı.
Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alan polisin, kendisine molotof kokteyli atan gruba, biber gazı ile müdahale etmesi sonucu gözaltına alınan kişi sayısının 57'ye yükseldiği öğrenildi.
Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülen 57 kişiden 29'unun gasp, kalanlarının ise Cinayet Büro Amirliğinde ifadelerinin alınmasına başlandı. Söz konusu kişilerin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye gönderilecekleri öğrenildi.
Olaylarda 2 iş makinası, 4 zabıta aracı ve 2 otomobil ile çok sayıda emniyet aracının hasar gördüğü, 1 hafriyat kamyonunun ise yakılarak kısmen kullanılamaz hale geldiği kaydedildi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:25