Ekonomi
  • 24.11.2005 00:44

MANCHESTER UNITED'IN SPONSORU VODAFONE ANLAŞMAYI BİTİRİYOR!..

Büyük cep telefonu şirketi Vodafone, İngiltere Prömiyer Ligi takımlarından Manchester United'la yaptığı sponsorluk anlaşmasını sona erdireceğini açıkladı.

Geçen yıl imzalanan anlaşmanın değeri 36 milyon sterlindi

2000 yılından bu yana Manchester United'ın sponsoru olan şirket, geçen sezon, yıllık değeri 9 milyon sterlin olan, dört yıllık yeni bir anlaşma imzalamıştı.

Bu anlaşmanın 2006 yılının Mayıs ayına kadar devam etmesi öngörülüyordu.

Vodafone'un bundan böyle Şampiyonlar Ligi'ne yatırım yapacağı belirtiliyor.

Manchester United Futbol Kulübü'nden yapılan açıklamada ise, dünyanın önde gelen bazı şirketleriyle yeni sponsorluk görüşmeleri yapıldığı ve önümüzdeki aylarda bir anlaşmaya varılmasının beklendiği ifade edildi.

Manchester United Kulübü'nün yatırım ve ticarî işler biriminin başkanı Andy Anson, "Manchester United forması, futbol dünyasında bir simgedir. Kulüp, yeni sponsorluk anlaşmaları için pekçok yatırımcıdan ilgi göreceğine inanıyor" dedi.

2003 yılının Aralık ayında, Vodafone ve Manchester United arasından dört yıllık ve 36 milyon sterlinlik anlaşma imzalandığında, Vodafone, cep telefonu hizmetleri aracılığıyla, yeni servisler yaratılacağını, kayıt yaptıran kullanıcılara sonuçlar, fotoğraflar, video görüntüleri cep telefonu zil sesleri üreteceğini açıklamıştı.

Manchester United Kulübü'nün Amerikalı işadamı Malcolm Glazer'a satışına karşı çıkan Taraftar Derneği, Vodafone'a bir çağrıda bulunarak sponsorluk anlaşmasını feshetmesini istemişti.

O günlerde, Vodafone yetkilileri, anlaşmayı feshetmek için hiçbir neden görmediklerini açıklamıştı.

İngiltere futbolunda, halen yürürlükte olan en yüksek değerli sponsorluk anlaşması Chelsea Futbol Kulübü'nün Samsung şirketiyle yaptığı 50 milyon sterlin değerindeki anlaşma.

Vodafone'dan önce, Manchester United, sadece Japon elektronik şirketi Sharp'la bir forma anlaşması yapmış, 1982'den itibaren 18 yıl bu anlaşma devam etmişti.

Vodafone şirketi, bundan böyle hem resmî ortak hem de resmî cep telefonu şirketi olarak Şampiyonlar Ligi'ne sponsorluk yapacağını ifade etti.

/BBC

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:35

İLGİLİ HABERLER