Amerikalı pop müzik yıldızı Mariah Carey, gelecek ay Malezya'da vereceği konserde seksi ve açık kıyafetler giyemeyecek.
Muhaleffetteki İslami Parti, 22 Şubat'ta Kuala Lumpur Stadyumu'nda yapılması planlanan konserin, ahlaki değerleri tahrip edeceği ve hicri yılbaşına denk geleceği gerekçesiyle iptalini istemişti.
Konseri organize eden Galaxy Production'un Sözcüsü Eric Chen, konser tarihinin, Carey'in dünya turu kapsamında çok önceden kararlaştırıldığını ve konserde müslümanların manevi değerlerine yönelik herhangi bir saldırının yapılmayacağını açıkladı. Chen, ünlü şarkıcının, Endonezya gibi diğer müslüman ülkelerde de konser vereceğini kaydetti.
Chen, Malezya'daki konserde mahalli hassasiyetlere riayet edileceğini ve ünlü şarkıcının Malezya Turizm Bakanlığı'nın belirlediği kıyafetleri giyeceğini söyledi.
Chen, "Carey, talimatlara uyacak. Şarkıcı, Endonezya ve Ortadoğu'daki diğer müslüman ülkelerde de konserler veriyor. Oralarda hiçbir problem yok. Malezya kamuoyu, onun şarkılarıyla çok daha ilgili" dedi. Sözcü, pop yıldızının Malezya kültürü konusunda bilgilendirildiğini ve "Bikini türü kıyafetler giymeyeceğini" ifade etti.
Malezya'da muhalefet yapan İslami Parti, Turizm Bakanlığı'na başvurarak, Carey'in her zaman seksi kıyafetler giydiğini ve bunun ahlaki değerleri tahrip edeceği uyarısında bulunmuştu.
Malezya Turizm Bakanı Fu Ah Kiow ise Star gazetesine verdiği beyanatta, Carey'in de diğer sanatçılar gibi ülkenin kıyafet yönetmeliğine tabi olduğunu ifade etti.
Müslümanların ekseriyette olduğu Malezya'da, daha önce de yabancı şarkıcıların konserinde sıkı kurallar uygulandı. Amerikalı rock grubu Linkin Park'ın geçen Ekim ayındaki konserinde, grup üyelerine göğüslerinden dizlerine kadar örtünme mecburiyeti getirilmişti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:28