Dünya
  • 25.9.2021 19:56

Mars'ta deprem oldu!

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) InSight arazi aracı, şimdiye kadar meydana gelen en şiddetli Mars depremlerinden üçünü tespit etti. Yeni bulgular bilim insanlarının Mars'ın iç kısımlarının yapısını daha iyi anlamalarını sağladı.

Foto - ntv.com.tr'de yer alan habere göre; NASA'nın InSight uzay aracı Mars'ta 25 Ağustos'ta 4,2 ve 4,1 büyüklüğünde iki deprem kaydettiğini duyurdu.

ntv.com.tr'de yer alan habere göre; NASA'nın InSight uzay aracı Mars'ta 25 Ağustos'ta 4,2 ve 4,1 büyüklüğünde iki deprem kaydettiğini duyurdu.

Foto - NASA yetkilileri, uzay aracının 18 Eylül'de yaklaşık 90 dakika süren 4,2 büyüklüğünde bir deprem daha tespit ettiğini söyledi

NASA yetkilileri, uzay aracının 18 Eylül'de yaklaşık 90 dakika süren 4,2 büyüklüğünde bir deprem daha tespit ettiğini söyledi

Foto - InSight tarafından 2019 yılında kaydedilen önceki rekorun 3,7 büyüklüğündeydi ve son depremden yaklaşık beş kat daha zayıftı.

InSight tarafından 2019 yılında kaydedilen önceki rekorun 3,7 büyüklüğündeydi ve son depremden yaklaşık beş kat daha zayıftı.

Foto - Öte taraftan, InSight Kasım 2018'de Kızıl Gezegen’in jeolojik yapısını araştırma göreviyle Mars ekvatorunun yakınına indi.

Öte taraftan, InSight Kasım 2018'de Kızıl Gezegen’in jeolojik yapısını araştırma göreviyle Mars ekvatorunun yakınına indi.

Foto - Güneş enerjisiyle çalışan arazi aracındaki başlıca araştırma ekipmanı, oyuk açan bir ısı sondası ve aşırı duyarlı bir sismograflara sahip.

Güneş enerjisiyle çalışan arazi aracındaki başlıca araştırma ekipmanı, oyuk açan bir ısı sondası ve aşırı duyarlı bir sismograflara sahip.

Güncellenme Tarihi : 25.9.2021 18:58

İLGİLİ HABERLER