MEB, 10 BİN ÖĞRETMEN ALACAK
ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 10 bin kadroya öğretmen alacak. Öğretmenlik için başvurular 7-18 Ağustos 2006 tarihleri arasında yapılacak.MEB, öğretmen alımına ilişkin 2006-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu taslağını internet sitesinden yayımladı.
Hangi branşta kaç aday alınacağının henüz kesinlik kazanmadığı bildirildi.
Adaylar MEB'in www.meb.gov.tr adresli internet sitesindeki elektronik formu doldurarak başvurabilecekler.
2006-1 atama döneminde öğretmenlik için başvurmuş olup KPSS puanı ya da hizmet süresi yetersizliği nedeniyle atanamamış olanların başvurularının geçerlilik süresi 9 Ağustos 2006 tarihinde sona erecek. Bu adaylardan isteyenler gerekli koşulları taşımaları halinde yeniden başvurabilecekler.
İngilizce Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği/Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliğine, Açıköğretim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği/Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği programını tamamlayanlar başvurabilecek.
MEB'e bağlı resmi eğitim kurumlarında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanlar, öğretmenlik için gerekli şartları taşımaları kaydıyla başvurabilecekler.
2 veya 3 yıllık eğitim enstitüsü, eğitim yüksekokulu ve eğitim ön lisans mezunu olup öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olanlardan, açıktan atama biçimiyle tekrar öğretmenliğe dönmek isteyenlerin, ayrıldıkları alandan başvuruları kabul edilecek. Öğretmen lisesi ve ilköğretmen okulu mezunları açıktan atama biçimiyle öğretmenliğe başvuruda bulunamayacak.
Kamu kurum ve kuruluşlarında halen aday devlet memuru olarak görev yapanlar öğretmenlik için başvuramayacak.
Adayların başvurularında, lisans düzeyinden mezun veya lisans düzeyindeki öğrenimlerinin son sınıfında mezun olabilecek durumdayken girmiş oldukları KPSSP10 puanı esas alınacak.
Başvurular, 7-18 Ağustos 2006 tarihleri arasında internetteki elektronik başvuru formu doldurularak yapılacak. Bu formu dolduran adaylar başvuru bürolarından onaylatabilecekler.
Atama sonuçları 23 Ağustosta ilan edilecek.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:14