ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı, geçen Cuma günü gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kurul toplantısına ilişkin haberlerde yer alan ''Acil Eylem Planı'nın eğitimle ilgili bölümlerinin yanlışlıkla yazıldığı şeklindeki yorumların gerçekle bağdaşmadığını'' bildirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Plan'ın, değişik alanlarda yapılacak düzenlemelerin son halini içeren görüş ve önerilere kapalı bir metin olmadığı belertildi.
Açıklamada, ''Bilim dünyası, iş dünyası, öğrenci ve çok farklı toplum kesimlerinin pek çok açıdan eleştirdikleri konuların, eleştiriler ışığında gözden geçirileceği, yeni çağdaş, laik ve demokratik bir yükseköğretim sistemi oluşturulacağı'' ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, hükümetin çağdaş, üretken, laik, demokratik ve özgürlükçü bir yükseköğretim ortamını ilgili tüm tarafların katılımı ve katkısıyla oluşturmakta kararlı olduğu kaydedildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:58