Gündem
  • 19.3.2021 16:56

Mehmetçiğin başına miğferle vura vura şehit eden Astsubay FETÖ'cü çıktı

Şehit babasının 'FETÖ' isyanı

Er Gökhan Kılıç'ın cenazesi 4 yıl sonra Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi.

Er Gökhan Kılıç'ın davasında Adli Tıp 'Miğferle ölüm mümkün dedi' - Evrensel

Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Askeri Veteriner Okulu Köpek Üretim ve Eğitim Tabur Komutanlığı'nda görev yapan er Gökhan Kılıç, 7 Ekim 2017’de nöbet sırasında annesiyle telefonla konuştuğu için Başçavuş Osman Hancı tarafından başına miğferle vurulup darp edilmişti. Aldığı darbe sonrasında Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Er Kılıç'ın beyin kanaması geçirdiği anlaşılmıştı.

Kışlada miğfer ile darp iddiası! 20 yaşındaki asker hayatını kaybetti - Son  dakika haberleri

Kılıç, 54 gün süren yaşam mücadelesini 29 Kasım 2017’de kaybetmişti. Sonrasında Er Kılıç, ölümü adli vaka olduğu için şehitlik ünvanı verilemeyerek askeri tören yapılmadan sessiz sedasız toprağa verilmişti.

Komutanı Tarafından Başına Miğferle Vurularak Öldürülmüştü: 3 Yıl Sonra  Gökhan Kılıç'a Şehitlik Unvanı Verildi - onedio.com

15 YIL HAPİS CEZASI

Olayın hemen ardından açılan soruşturmada Er Kılıç'ın başına Astsubay Başçavuş Osman Hancı'nın nöbet sırasında miğfer ile vurduğu belirlenmişti. Gözaltına alınan Hancı, ifadesinde, "Kompozit başlığı(miğfer) yerinden çıkarmadan yavaşça kafasına sürttüm" dedi. Tutuklanarak cezaevine konulan Hancı, yargılama sonunda 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yapılan itiraz üzerine davayı yeniden gören Bursa Bölge 5. Ceza Dairesi, cezayı 15 yıla çıkardı, indirimle 13 yıla düşürüldü. Ayrıca Hancı, TSK'dan da ihraç edildi.

Er Gökhan Kılıç'a Miğferle Vurarak Ölümüne Neden Olan Astsubayın Cezası  Belli Oldu: 'Yüreğimiz Yanıyor' - onedio.com

ŞEHİTLİK ÜNVANI VERİLDİ

2020 yılında baba Halis Kılıç'a  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yazı gelmiş ve Er Kılıç'a şehitlik ünvanı verilmişti.

HANCI'YA FETÖ'DEN DE DAVA

Hancı için ayrıca 2019'da FETÖ üyeliğinden 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Hancı aynı yıl yargılandığı davada beraat etti.

EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ'NE DEFNEDİLDİ

Er Kılıç’ın cenazesi bugün Büyükçekmece’deki mezarlıktan alındıktan sonra Türk bayrağına sarılarak, Edirnekapı Şehitliği’ne getirildi. Er Kılıç, askeri törenle toprağa verildi. Defin sırasında Kılıç’ın annesi, eşi ve kız kardeşi gözyaşlarına boğuldu.

"AYNI ACIYI İKİ KERE YAŞADIK"

Oğlunun şehitlik statüsünün çok geç bir karar olduğunu belirten Baba Kılıç, "2 kere aynı acıyı yaşadık. Babamın mezarının üzerine gömmüştük. 4 senedir verdiğimiz mücadele sonuç verdi. Bir nebze olsun bu kararla rahat ettik" ifadelerini kullandı.

"TEHDİT EDİLİYORUZ"

Baba Kılıç ayrıca davanın açılmasının ardından Başçavuş Osman Hancı'nın akrabaları ve kardeşlerinden tehditler aldıklarını ifade etti.

"FETÖ'DEN NASIL BERAAT ETTİ ANLAMADIK"

Hancı'nın FETÖ davasını hatırlatan Baba Kılıç, "Hancı, kripto FETÖ'cüydü. FETÖ'den nasıl beraat etti anlayamadık. " ifadelerini kullandı.

"MEHMETÇİK'İ VURMANIN CEZASI 13 YIL OLMAMALI"

Mahkeme sürecine de değinen Kılıç, "Bir Mehmetçik'i vurmanın cezası indirimle 13 yıl olmamalı. Verilen ceza çok az. Bu cezayı da indirimlerle 2-3 yıl yatıp çıkar diye tahmin ediyoruz" dedi.

Gürkan Karakullukçu

Odatv.com

 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2021 01:16

İLGİLİ HABERLER