Dünya
  • 10.3.2009 08:53

MEKSİKA'DA BİRİ POLİS ŞEFİ, 6 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

ACAPULCO - Meksika'nın Büyük Okyanus kıyısındaki eyaletlerinden Guerrero'nun dağ köylerinde yapılan saldırılarda biri yerel polis şefi olmak üzere 6 kişi öldürüldü.
Guerrero eyaleti güvenlik yetkilileri, polis şefinin aracıyla hareket halindeyken pusuya düşürüldüğünü, diğer 5 kişinin de her biri farklı olmak üzere bölgedeki çeşitli dağlık köylerde öldürüldüğünün belirlendiğini kaydetti.
ABD ile sınır kenti olan Tijuana kentinde söz konusu ölümlerden sorumlu olduğundan şüphelenilenlerle birlikte bölgedeki uyuşturucu trafiğinde etkili olduğu belirtilen isimlerin de bulunduğu 60 kişi askerler tarafından tutuklandı.
Tutuklananlar arasında uyuşturucu kaçakçılığına karıştığı ileri sürülen 2 sivil polis ve bazı eski bölge yöneticileri de bulunuyor.
Ülkedeki uyuşturucu kartelleri arasında çıkan çatışmalarda 2008'in başından bu yana 7 bini aşkın insan öldü.

-Uyuşturucu kaçakçılarının başına 2 milyon dolar-

Öte yandan, Kolombiya Cumhurbaşkanı Alvaro Uribe, ülkenin önde gelen 4 büyük uyuşturucu kaçakçısının yakalanmasını sağlayanlara, her biri için 2 milyon dolar olmak üzere 8 milyon dolar ödül vadetti.
Söz konusu suçlulardan bazılarının ülke dışına kaçabileceği olasılığına da işaret eden Uriba, ödülün ülke vatandaşları için de, yabancılar için de geçerli olduğunu kaydetti.
Uriba, bu konuda gerek ülke kamuoyuna, gerekse uluslararası topluma işbirliği yapılması çağrısında da bulundu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:22

İLGİLİ HABERLER