MEMUR-SEN ''ŞAHİN'İN DİKKATİNİN ÇEKİLMESİ'' KARARI ALDI
ANKARA - Memur-Sen'in il temsilcileriyle gerçekleştirdiği istişare toplantısında, ''Toplu görüşme sürecinde olumsuz ve yanlı tavır ve davranışlarından dolayı Kamu İşveren Kurulu Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in dikkatinin çekilmesi'' kararı alındı.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu başkanlığında Sağlık-İş Sendikası toplantı salonunda, sendikanın 81 il temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen toplu görüşmelere ilişkin istişare toplantısında alınan kararlar, basına açıklandı.
Konfederasyonun Genel Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Adnan Şenol, toplantıda oluşturulan komisyon adına yaptığı açıklamada, gelinen süreçte, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun yetersiz olduğu, acilen ILO ve Uluslararası normlarına uygun, toplu sözleşme ve grev haklarını içeren bir kanun çıkarılması görüşünün mutabakat metninde yer almasının sağlanması yönünde karar alındığını bildirdi.
Şenol, açıklamasını şöyle sürdürdü:
''Toplu görüşme sürecindeki olumsuz ve yanlı tavır ve davranışlarından dolayı Kamu İşveren Kurulu Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in dikkatinin çekilmesi kararı alındı. Çalışanların özlük haklarıyla ilgili yapılması gereken iyileştirmeler göz önünde bulundurularak, görüşmelerdeki olumsuzluklara rağmen 2006 yılı toplu görüşmelerine bugüne kadar Memur Sendikaları Konfederasyonu olarak devam edilmiştir, ancak Kamu İşveren Kurulunun teklif edeceği çalışanları tatmin etmeyen hiçbir ücret artışı teklifinin altına imza atmayacağımızın kesinlikle bilinmesine, kamuoyu önünde ilan ediyoruz.''
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:52