MEMUR-SEN'DEN 'ANAYASA ÇALIŞMASINI' AÇIKLAYACAK
Memur-Sen'in yaklaşık 50 bin kişiyle anket ve 61 kanaat önderiyle yüz yüze görüşme suretiyle gerçekleştirdiği Yeni Anayasa Araştırması'nda, hazırlanacak anayasanın öncelikleri, yargıdaki çeşitlilik, anayasanın hazırlanması sürecindeki katılıma yönelik sorularla toplumun beklentileri tespit edildi.
Araştırmanın sonuçlarının açıklanacağı 12 Eylül'de, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun açış konuşması ve araştırmanın sunumunu yapmasının ardından Sahadan Yeni Anayasaya konulu bir de panel gerçekleştirilecek.
Moderatörlüğünü Doç. Dr. Osman Can'ın yapacağı panele, Prof. Dr. Sacit Adalı, Prof. Dr. Mehmet Turhan, Prof. Dr. Yavuz Atar, Dr. Murat Yılmaz ve Gazeteci Cemil Ertem de konuşmacı olarak katılacak. Panelde, araştırmanın yapım süreci sonuçlarının değerlendirilmesi ve çapraz değerlendirmelerin ele alınacağı belirtildi.