Gündem
  • 27.9.2022 14:06

Mersin saldırısında PKK'yı kurtarmaya çalışan CHP'li başkan saldırganların polis olduğunu yazdı

CHP’li başkan terör saldırısı hakkında dezenformasyon yaptı, tepki yağdı!

CHP Akdeniz Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahman Erden, terör örgütü PKK mensubu iki teröristtin Mersin Mezitli ilçesindeki Polisevine yönelik gerçekleştirdiği saldırı hakkında sosyal medyadan dezenformasyon yaptı. Bir ses kaydına dayandırdığını iddia ederek saldırıyı bir kadın polisin cinnet geçirmesi sonucu yaşandığını yazdı. Erden, hain terör saldırısının gerçekleştiği anda sosyal mecralarda dolanan ses kaydını teyit etmeden paylaştığını iddia ederek özür diledi. Ancak sosyal medyadan tepkiler dinmedi. Bir sosyal medya kullanıcısı, “Özrün kabahatinden beter CHP’lilerin ağzında PKK’ya lanet okumak çok mu zor 3-5 oy için yaptıklarınızdan ben utanıyorum, yazıklar olsun” dedi. İşte o tepkiler

Mersin'in Mezitli ilçesindeki Polisevine yönelik dün gece 22.45 sularında terör örgütü PKK'ya mensup iki terörist tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi, uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristler bir polisi şehit etti, bir polisin ise yaralanmasına neden oldu. Polisler ise karşı saldırıya geçti ve teröristleri etkisiz hale getirdi.

SOSYAL MEDYADAN DEZERFORMASYON YAPTI

Sosyal medyada ise teröristlerin saldırısıyla ilgili olarak dezenformasyon içeren paylaşımlar yapıldı. Bu paylaşımlardan birini ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akdeniz Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahman Erden yaptı. Erden resmi Twitter hesabından, "İddia edilen bilgiye göre olayı gerçekleştiren kadın polismiş. Cinnet geçirmiş ve çevreye el bombası atmak suretiyle ateş açmış" diye yazdı.
Bu yazdıklarından sonra Erden'e sosyal medyadan büyük tepki gösterildi.

TEPKİLER DİNMEDİ: "ÖZRÜ KABAHATİNDEN BETER!"

Sosyal medyadan Erden'in yazdıklarına tepki gösterenlerden biri olan Hasan Alagöz isimli vatandaş "Özrün kabahatinden beter CHP'lilerin ağzında PKK'ya lanet okumak çok mu zor 3-5 oy için yaptıklarınızdan ben utanıyorum, yazıklar olsun" yorumunda bulundu.

"HABERİ ANLIK DAĞDAN MI PENSİLVANYA'DAN MI ALIYORSUNUZ?"

Bünyamin Kılıç ise "Bu özürle olacak iş değil devlet yapacağını yapar umarım en şiddetlisinden" derken, Gülseren Salçın, "Haberi anlık Dağdan mı Pensilvanya'dan mı alıyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

"ACIMIZI YAŞAMAYA FIRSAT BİLE VERMİYORLAR"

Sedat Elibol isimli sosyal medya kullanıcısı ise Erden'e "Şehidimize içimiz yanıyor, acımızı yaşamaya fırsat bile vermiyorlar. Ama kinimiz de nefretimiz de diri. Bunlar unutulmayacak, illa bir hesap günü var" ifadelerini kullanırken, Mehmet Ali Tozbay, "Şu provokatöre gereği yapılmayacak mı sevgili Emniyet?" diye sordu.

"İŞLEM BAŞLATILMALI!"

İsmet Aydın ise "Şanlı polisimize iftira atan toplumu bilinçli bir şekilde galeyana getirmeye çalışan bu şahısın özrü kabul edilemez! Bunlar Mersin'de PKK'nın uzantılarıyla kucak kucağa oturdukları için yaralarına tuz basılmış gibi ciyaklamış! İşlem başlatılmalı!" ifadelerini kullandı.

"TERÖR SALDIRISINI BİLE POLİSİMİZE YIKMAYA ÇALIŞMIŞ"

Ayşe Hatun, Erden'in yazdıklarını tepkisini "Bunlara iyi bakın, Atatürk'ün partisi dediğiniz Adamlara iyi bakın. Terör saldırısını bile polisimize yıkmaya çalışmış. Sonra özür dilemiş miş. Yalan, algı, çirkef" diyerek gösterirken, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bahçelievler Şirinevler Mahalle Başkanı Zafer Bayhan ise Erden'e tepkisini şöyle dile getirdi: "Bu şahıs CHP Akdeniz Gençlik kolları başkanı!!! CHP çıtayı bir kademe daha yükseltti ve Terör Örgütü HDP/PKK'nın gerçekleştirmiş olduğu eylemlerin üzerini kapatmaya başlamışlar…"

 

Güncellenme Tarihi : 27.9.2022 14:11

İLGİLİ HABERLER