Spor
  • 4.9.2013 12:12

Messi'den Türkiye'ye gol

Daha önce Madrid 2020 Olimpiyat Komitesi tarafından kendisine önerilen fahri elçilik görevini kabul etmediği bildirilen Arjantinli yıldız Lionel Messi, kritik oylamaya üç gün kala Türkiye'yi üzdü.

İspanyol olimpiyat komitesi tarafından Madrid'in adaylığına destek verilmesi için hazırlanan videoda "Madrid 2020" tişörtü giyen Messi, "Madrid'i Olimpiyatlar'la ödüllendirmenin spor adına iyi olacağını düşünüyorum ve buradan onların adaylığını destekliyorum" dedi.

Ülkesi Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te Cumartesi günü yapılacak oylama öncesi konuşan Messi, "Madrid'in kazanması sadece bu kent için değil, İspanya'daki üst düzey sporcular için de iyi olacak" ifadesini kullandı.

Arjantin'in Paraguay'a karşı oynayacağı 2014 Dünya Kupası eleme maçı için Buenos Aires'e gelen Messi, "Vermiş olduğum desteğin faydası olup olmayacağını bilmiyorum. Ama Madrid'in şansının yüksek olduğunu düşünüyorum. Bunda hem Madrid'in kent olarak imajının, hem de İspanya'nın dünya sporundaki yerinin ve birçok farklı alanda kazandığı zaferlerin etkili olabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

"DESTEK GECİKTİ ÇÜNKÜ..."

Aynı zamanda İspanyol vatandaşlığı da bulunan Messi'nin, Türk Havayolları'nın marka elçisi olduğu için Madrid yerine İstanbul'a destek vereceği öne sürülüyordu. Zira THY, İstanbul'un olimpiyat adaylığı kampanyasının ana sponsorlarından biri.

Madrid 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Alejandro Blanco, Messi'den gelen gecikmeli desteğin nedenini ise şu sözlerle açıkladı:

"Messi hiçbir zaman Madrid'in adaylığını desteklemeyi reddetmedi... Antrenmanları olduğu için programı uymadı."

ZICO'DAN TOKYO'YA DESTEK

Messi'den önce de, bir dönem Fenerbahçe'de teknik direktörlük yapan Arthur Zico, 2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmak için İstanbul ve Madrid’le yarışan Tokyo’ya destek vermişti. Japonya'da 12 yıl boyunca futbolcu ve antrenör olarak görev yapan Brezilyalı teknik adam, "Tokyo’nun tamamen hazır olduğuna inanıyorum ve Olimpiyatlar'a ev sahipliği yapma onuruna erişmesi beni çok mutlu edecektir" demişti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:17

İLGİLİ HABERLER