MESUD BARZANİ YENİDEN KAZANDI

1 dk okuma
MESUD BARZANİ YENİDEN KAZANDI

Hızlı Özet

Irak Bağımsız Seçim Komisyon Başkanı Ferç Haydari, kuzeyde 25 Temmuzda yapılan seçimin ilk sonuçlarını Erbil'de açıkladı.

ERBİL - Irak Bağımsız Seçim Komisyon Başkanı Ferç Haydari, kuzeyde 25 Temmuzda yapılan seçimin ilk sonuçlarını Erbil'de açıkladı.

Açıklanan rakamlara göre, bölge başkanlığı seçimini Mesud Barzani yüzde 69,57 oy oranıyla yeniden kazandı.

Adaylardan Dr. Kemal Miravdeli yüzde 25,32, Halo İbrahim Ahmed yüzde 3,49, Hüseyin Mehmet Resul yüzde 1,04 ve Hüseyin Taha yüzde 0,59 oranlarında oy aldı.

Parlamento seçimlerinde ise IKDP ve IKYB'nin listesi yüzde 57,34, Noşirvan Mustafa'nın Değişim listesi yüzde 23,75, İslamcı ve sosyalistlerin ittifakı Hizmet listesi yüzde 12,08 oranlarında oy elde ettiler.

Türkmen listelerinden Türkmen Demokratik Hareketi yüzde 0,99, Reform listesi yüzde 0,38 ve Erbil Türkmen listesi yüzde 0,21 oranlarında kaldı.

Haydari, seçime katılım oranının yüzde 78 civarında olduğunu, 400 dolayında şikayet dilekçesi aldıklarını söyledi.

Yetkililer, şikayet konusu olan 300 sandık dışındaki oyların tümünün sayıldığını söylediler.

Bu haber 2066 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sağanak yağış Türkiye’yi saracak! Meteoroloji uyardı
Gündem

Sağanak yağış Türkiye’yi saracak! Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde etkili olacak sağanak yağışlara karşı uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, yağışlı sistemin Türkiye’yi etkisi altına alacağı ve birçok bölgede kuvvetli yağışların görüleceği belirtildi. Vatandaşların sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Habervitrini14261 Görüntüleme
CHP'deki Rüşvet Soruşturması Derinleşiyor: VİP Şoförün Telefonundan rüşvet kargosu çıktı
Gündem

CHP'deki Rüşvet Soruşturması Derinleşiyor: VİP Şoförün Telefonundan rüşvet kargosu çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) sarsan etkin pişmanlık itiraflarının ardından, Genel Başkan Özgür Özel ve Milletvekili Veli Ağbaba'yı hedef alan iddialara ilişkin somut bir delil ortaya çıktı. Ağbaba ve Özel'in ailesinin şoförü olan Gökhan Cumalı'nın telefonunda, kargo ile gönderilen yüklü miktarda bir rüşvet parasına ait olduğu iddia edilen fotoğraflar ve yazışmalar tespit edildi.

Habervitrini13546 Görüntüleme
NATO zirvesi sonrası karar bekleniyor: CHP 'butlan'a hazırlık yapıyor
Gündem

NATO zirvesi sonrası karar bekleniyor: CHP 'butlan'a hazırlık yapıyor

Ankara, mutlak butlana kilitlendi. Siyasi kulislerde mahkeme heyetinin ‘Mutlak butlan’ kararı aldığı iddia edilse de CHP bunun gerçek olmadığı görüşünde. Her ihtimali dikkate alan CHP yönetimi butlan kararı çıkması durumunda nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin planlama yapıyor.

Habervitrini14956 Görüntüleme
"CHP'yi şaibeye boğdular" diyen Mehmet Sevigen tepkilere cevap verdi
Gündem

"CHP'yi şaibeye boğdular" diyen Mehmet Sevigen tepkilere cevap verdi

Devlet eski Bakanı Mehmet Sevigen, TGRT Haber'de CHP'li Umut Akdoğan ve gazeteci İsmail Saymaz'a sert sözlerle yüklendi. Adnan Keskin ve Eşref Erdem'in kendisine tepki gösterdiği iddialarını yalanlayan Sevigen, amacının koltuk kapmak değil, partiyi yolsuzluklardan kurtarmak olduğunu söyledi.

Habervitrini13207 Görüntüleme