Gündem
  • 5.2.2023 11:47

Meteorolji'den 11 ile turuncu uyarı! AFAD il il sayıp uyardı!

İSTANBUL'a beklenen kar geldi. Meteoroloji ve AFAD İstanbul başta olmak üzere 11 şehir için kar ve fırtına alarmı verdi. Meteoroloji İstanbul’da beklenen kuvvetli fırtına nedeniyle turuncu kodlu uyarı yayınladı. Ekrem İmamoğlu "Özel aracınızla sokağa çıkmayın" çağrısı yaptı. THY yüzlerce seferi iptal etti. İzmir, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli, Antalya, Isparta, Konya, Mersin ve Adana...

Türkiye'nin doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri kara kışa teslim olurken bugün Batı bölgelerinde de çok yoğun kar yağışı için alarm verildi. Meteoroloji ve AFAD İstanbul başta olmak üzere 11 şehir için kar ve fırtına alarmı verdi. Meteoroloji İstanbul için için turuncu kodla uyarı yaptı, uçak ve feribot seferleri iptal oldu. AFAD ise bugün yoğun kar beklenen illeri tek tek sayıp vatandaşları uyardı. İşte meteoroloji ve AFAD'a göre bugün yoğun kara teslim olacak iller...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahminlerine göre bugün 11 ilde yoğun kar yağışı bekleniyor. Marmara ve Ege'de bugün fırtına, İzmir, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli, Antalya, Isparta, Konya, Mersin ve Adana'da kar yağışı bekleniyor.

Meteorolji turuncu uyarı yayınladı! AFAD il il sayıp uyardı! İstanbul dahil 11 şehirde kar alarmı...

AFAD'dan 12 şehire özel uyarı

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre ise İzmir’in iç ve yüksek kesimleri, Manisa’nın yüksekleri ile Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya ve yüksek kesimleri başta olmak üzere Denizli çevrelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Vatandaşlar, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya çağrıldı.

AFAD uyarısında, "Bursa’nın yüksek kesimleri ile Balıkesir’in doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun; Antalya’nın yüksekleri ve Isparta ile Konya’da kuvvetli, Antalya’nın doğusunun yüksek kesimleri, Isparta’nın doğusu ile Konya’nın güney ve batı ilçelerinde yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor" denildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlara uyarılarda bulundu. İstanbul Valiliği karla mücadelede 11 bin 130 personelin görev yapacağını duyurdu. THY'den de "238 sefer iptal edildi, sayının artması muhtemel" açıklaması geldi.

Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün İstanbul'da öğleden sonra kar yağışı aşağılara kadar iner. Pazartesi ve salı günü biraz daha kuvvetli bir yağış var. Pazartesi günü biraz daha trafiği gevşetici tedbirler almamız lazım” dedi.

Bu kar bambaşka yağacak

Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan önümüzdeki 3 gün Türkiye'nin büyük bir bölümünde kar yağışı olacağını belirterek, "Yeni bir sistem geliyor. Pazar, pazartesi, salı ve çarşamba İstanbul'da kar yağışı bekliyoruz." dedi. "Bu kar tamamen rüzgarın gücüyle olacak" diyen Çalışkan, şunları kaydetti:

En çok hangi ilçeler yağış alacak?

"Karadeniz üzerinden devamlı nem taşıyarak kar getirecek. Sabah saatlerinde önce Avrupa yakasında başlayacak. En yoğun yağışı Çatalca, Arnavutköy, Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Esenyurt alacak. Mümkün olduğunca yollarda olmayalım ve toplu taşıma kullanalım."

Meteorolji turuncu uyarı yayınladı! AFAD il il sayıp uyardı! İstanbul dahil 11 şehirde kar alarmı...

İmamoğlu'ndan vatandaşlara çağrı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Perşembe gününe kadar sürecek ve İstanbul'u da etkisi altına alacak karlı hava nedeniyle sosyal medya hesabından uyarıda bulundu. İmamoğlu, bugün için özel araçlarla trafiğe çıkılmaması çağrısı yaptı. "Şehrimiz yarın sabah başlayıp Perşembe gününe kadar sürecek Sibirya kökenli soğuk havanın etkisine girecek, kar yağışı ve fırtına görülecek. İBB olarak sorumluluk alanımızdaki yollarda 9.649 personel ve 2.275 araç ve iş makinası ile görev yapacağız" dedi.

Vapur ve feribot seferleri iptal

Çanakkale’nin Gökçeada ve Bozcaada ilçelerine de, Kuzey Ege Denizi’nde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle bugün ve yarın yapılması planlanan feribot seferleri iptal oldu. İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı vapur seferleri iptal edildi.

Şehir Hatları AŞ'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, Avcılar-Bostancı, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Üsküdar-Aşiyan, Maltepe-Adalar ve Beşiktaş-Adalar seferlerinin hava muhalefeti (lodos) sebebiyle yapılamadığı bildirildi.

İDO'nun internet sitesindeki duyuruda da 08.30 kalkışlı Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 08.30 kalkışlı Bandırma-Yenikapı-Kadıköy ve 11.15 kalkışlı Kabataş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa seferlerinin olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

THY seferleri iptal etti

Türk Hava Yolları (THY), elverişsiz hava koşulları ve gelmesi beklenen kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı’ndan dün ve bugün 72’si iç, 166’sı dış hat olmak üzere toplam 238 seferini iptal etti.

Güncellenme Tarihi : 5.2.2023 08:52

İLGİLİ HABERLER