Gündem
  • 31.10.2021 09:30

Meteoroloji saat vererek uyardı! Sağanak yağış geliyor

Ege, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok ili saat vererek uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Konya, Sivas, Kayseri, Niğde, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ile Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların Muğla, Aydın, Antalya'nın doğu ilçeleri, Batman, Siirt, Şırnak, Muş, Van'ın güneyi ile Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb) vatandaşlar uyarıldı.

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Karadeniz kıyıları ile Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

MARMARA: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kırklareli kıyı kesiminin, akşam saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğu kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE, 16°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

İSTANBUL, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı

KIRKLARELİ, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatleri ile gece saatlerinde kıyı kesimleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı

KOCAELİ, 18°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı

EGE: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Aydın ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

DENİZLİ, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı

İZMİR, 22°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kıyı kesimi ile akşam saatlerinden itibaren il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSİN, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Konya, öğle saatlerinden sonra Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA, 19°C

Parçalı bulutlu

ÇANKIRI, 19°C

Parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR, 18°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

KONYA, 19°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU, 17°C

Parçalı bulutlu

DÜZCE, 20°C

Parçalı bulutlu

KASTAMONU, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK, 16°C

Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve yer çok bulutlu, Bayburt ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA, 22°C

Parçalı bulutlu

SAMSUN, 20°C

Parçalı bulutlu

TOKAT, 21°C

Parçalı bulutlu

TRABZON, 17°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin doğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Muş, Bitlis, Van'ın güneyi, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

ERZURUM, 11°C

Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, sabah saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

KARS, 8°C

Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, sabah saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

MALATYA, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

VAN, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

GAZİANTEP, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı

SİİRT, 20°C

Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ŞANLIURFA, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Batı Akdeniz’in doğusunda fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğu; Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga:1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu; Güney Ege'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğudan 4 ila 6, doğusunda 5 ila 7; Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Akdeniz’de 1,5 ila 2,5m; Batı Akdeniz’in doğusunda 2,0 ila 3,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

Güncellenme Tarihi : 31.10.2021 09:33

İLGİLİ HABERLER