Gündem
  • 27.1.2023 16:44

Meteoroloji'den 21 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava durumu tahmin raporuna göre; Antalya, Çanakkale ve Isparta'nın da aralarında bulunduğu 21 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Uyarı yapılan illerde; kuvvetli sağanak, rüzgar ve kar yağışının etkili olması bekleniyor. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son verilere göre; yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Doğu ve Gnüneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların; Güney ve Kıyı Ege'de kuvvetli, Balıkesir'in batı kıyıları, İzmir, Aydın'ın batısı ve Muğla ile Antalya'nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Hava sıcaklığının yurdun kuzeydoğu kesimlerinde biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile zamanla Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Güney ve Kıyı Ege ile Göller Yöresi'nde kuvvetli, Balıkesir'in batı kıyıları, İzmir, Aydın'ın batısı ve Muğla ile Antalya'nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak , 1200 m üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Öte yandan Meteoroloji'nin raporunda, 15 il için sarı, 6 il için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Sarı kodlu uyarı: Bolu, Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Konya, Karaman, Isparta, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Burdur, Çanakkale.

Turuncu kodlu uyarı: Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Manisa, Balıkesir.

Güncellenme Tarihi : 27.1.2023 16:47

İLGİLİ HABERLER