Medya
  • 9.8.2021 12:14

Metin Uca inanmadığı Kuran'a abdestsiz el basıp yemin etti!.. Ben yapmadım

Antalya'ya yağan yağmur dua eden vatandaşla dalga geçen Metin Uca'yı hüsrana uğrattı

Ünlü televizyoncu Metin Uca, sosyal medya hesabından yağmur duasına çıkanları 'Zevzekler, din tüccarları' ifadeleriyle aşağılayarak Antalya'ya yağmur yağmayacağını ifade etmişti. Dün Antalya'da başlayan yağmur, büyük bir sevinçle karşılanırken Metin Uca'yı büyük bir hüsrana uğrattı.

Yağmur duasından sonra attığı tweetle, "duaya değil bilime inanın"

Duaya inanmayın" deyip milletle dalga geçmişti! Sosyal medyada rezil oldu

Yağmur yağınca Uca bu Tweetini kaldırmıştı..
Arkasından açıklama üzerine açıklama yapan Uca, o tweeti kendisinin yazdığını fake hesaptan atıldığını idida etti. İddiasını ispatlamak için de inanmadığı Kuran'ı sarıldı.
Din cahilli ortaya çıktı.
Kuran'a dokunmak için abdestli olma şartını bilmeyen Uca, abdestsiz olarak edilen Kuran'a el basma yemininin de bir gecerliliğinin olmadığını bilmiyordu..

MELİH ALTINOK BU KONUDA ŞÖYLE YAZDI

Antalya'da ormana yağmur yağınca Rize'de ferahlayanların yanı sıra yangınlar söndürüldükçe ateşi yükselen ve milletle kavgaya tuşunlar da var tabii.
Metin Uca onlardan biri. Günlerdir sosyal medyada yağmuru duasına çıkanlara, "Çok şükür" diyerek ellerini açanlara bu inançların bilimsel olmadığına dair nutuk atıyor.
Gelen tepkiler üzerine dün de bir video çekmişti...
"Elimi Kuran'ımıza basarak" diye başladığı konuşmasında "Türkiye'de yaşayan herkes bilir ki Ağustos'ta Antalya'ya yağmur yağmaz, duaya değil bilime inanın" diye bir twit atmadığına yemin ediyordu.

Sözü, meteoroloji hafta sonu yağış ihtimali var deyin verince yağmur duasına çıkan din adamlarınaymış...
Çünkü onun tabiriyle "bu şarlatanlar", "ruhavi zevzeklik ve din avcılığı" yaparak "yoksul ve inançlı halk" kesimlerini kandırıyorlarmış.
Hani bırak dağınık kalsın derler ya o hesap...
Yahu, binlerce yıldır her dinde, kültürde, gelenekte yeri olan "yağmur duası" gibi bir ritüeli doğa bilimlerinden teste sokmaya kalkmak nasıl bir eğitimin ürünüdür?
Adı üstünde din bu; inanç...
Metin Bey, ilkokul düzeyindeki meteorolojisi bilgisine, gerçekten bir tek kendisinin mi sahip olduğunu düşünüyor?
Yer yüzündeki her şeyin Allah'tan olduğuna inanan insanların bu asgari bilgilerden bihaber oldukları için mi ellerini göğe açtıklarını sanıyor?
Her şeyden öte, insanların manevi huzura erişmek için seçtikleri ve kimseyi de ilgilendirmeyen pratiklerle rahatlamalarından niçin bu kadar rahatsız oluyor?
Bir türlü rahatlamayı becermediği için olabilir mi?
Zira öyle görünüyor.

Güncellenme Tarihi : 9.8.2021 12:41

İLGİLİ HABERLER