Gündem
  • 29.4.2015 15:47

MGK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplandı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda saat 14.40'da başlayan MGK toplantısının ana gündemini paralel yapı ile mücadele oluşturacak. İç ve dış gelişmelerinde masaya yatırılacağı MGK toplantısında, paralel yapılanmaya yönelik mücadelede kritik kararların alınması bekleniyor.

Seçim güvenliği konusunun da kapsamlı olarak ele alınması beklenen MGK toplantısında, Suriye, Irak, Yemen ve Libya’daki son gelişmelerde değerlendirilecek.

“KABUL EDECEKLER YA DA KENDİLERİ YOK OLACAKLAR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt gezisi dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, MGK’nın ana gündemini paralel yapı ile mücadelenin oluşturacağı sinyalini vermişti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta gazetecilere yaptığı açıklama şöyle:

“Bu yapının adamı olduğu tespit edilenler, kimisi açığa alınacaktır kimisi meslekten men edilecektir. Bu ülkede bunlar ya bu devletin varlığını kabul edecekler ya da kendileri yok olacaklar. Bu kararlı bir şekilde de sürecektir. Biz MGK olarak hükümete gönderdik. Hükümet de adımlarını attı, çalışmasını yaptı. Yarınki MGK yine gündemimizde yerini alacak. Bunlarla ilgili kararlığımız çok daha farklı bir şekilde ortaya çıkacaktır.”

TÜRKER BEKTAŞ 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:45

İLGİLİ HABERLER