Gündem
  • 26.2.2015 22:46

MGK'dan TSK'ya övgü çıktı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan Şubat ayı olağan toplantısı yaklaşık 6,5 saat sürdü.
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, çözüm sürecinde gelinen aşamanın değerlendirildiği ve terörün sona erdirilmesi için verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususunun vurgulandığı belirtilerek, "Paralel devlet yapılanması ve legal görünüm altında faaliyet gösteren illegal oluşumlara karşı yürütülen ulusal ve uluslararası çalışmalar hakkında Kurul'a bilgi sunulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan MGK toplantısının ardından bir bildiri yayımlandı.

"PARALEL DEVLET YAPILANMASINA KARŞI YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR HAKKINDA KURUL'A BİLGİ SUNULMUŞTUR"
2015 yılının ilk MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride, 30 Aralık 2014 tarihindeki toplantıdan bugüne kadar geçen son iki aylık dönemde vatandaşların huzur ve güvenliğini ilgilendiren gelişmelerin görüşüldüğü belirtildi. Alınması gereken tedbirler üzerinde durulduğu kaydedilen açıklamada, "Çözüm sürecinde gelinen aşama değerlendirilmiş ve terörün sona erdirilmesi için verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususu vurgulanmıştır. Paralel devlet yapılanması ve legal görünüm altında faaliyet gösteren illegal oluşumlara karşı yürütülen ulusal ve uluslararası çalışmalar hakkında Kurul'a bilgi sunulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NE TAKDİR VE TEBRİK"
Şah Fırat Operasyonu'na da değinilen bildiride, "Suriye'de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askeri zaruretler nedeniyle 22 Şubat 2015 tarihinde icra edilen Şah Fırat operasyonu görüşülmüştür. Operasyonu başarıyla icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne takdir ve tebrikler ifade edilmiştir" denildi.

Suriye'de beşinci yılına girmekte olan çatışmanın mevcut dinamikleri, DEAŞ dahil Suriye kaynaklı risk ve tehditlerin Türkiye'nin güvenlik ve istikrarına etkileri, uluslararası toplumla iş birliği içinde atılan adımların görüşüldüğü kaydedilen açıklamada, "Suriye bağlamında uluslararası alanda meydana gelen gelişmeler, ülkemizdeki sığınmacıların durumu ve yardımlarımız görüşülmüştür" ifadelerine yer verildi.

"TOPLANTIDA ENERJİ ALANI DA GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR"
Milli ve NATO bakış açısından risk ve tehdit değerlendirmesi ve mücadele konsepti hakkında bilgi arz edildiği aktarılan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Güney Kafkaslardaki gelişmeler ele alınmış, bu vesileyle Hocalı katliamının şehitleri rahmetle anılmıştır.

Libya ve Yemen'de yaşananlar ile orta doğu ve kuzey Afrika'daki durum, İsrail-Filistin ihtilafında meydana gelen gelişmeler gözden geçirilmiştir.

Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı da katılmış; enerji alanındaki gelişmeler, riskler, fırsatlar ve enerji arz güvenliğini sağlayacak politikalar görüşülmüş, alınması gereken tedbirler değerlendirilmiştir."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:54

İLGİLİ HABERLER