
MHK BAŞKANI : HER İKİSİ DE PENALTIYDI
“İki hareket de aynı standartta. Bir hakem penaltı veriyor, diğeri vermiyor. Burada biri standardın dışına çıktı. Demek ki yeterli eğitimi almamışlar. Bu iki hakemimizle de özel olarak ilgileneceğim”
Önceki gün oynanan Kayserispor-Fenerbahçe ve Beşiktaş-Çaykur Rizespor karşılaşmalarından sonra başlayan tartışmalara hakemlik kurumunun zirvesindeki isim noktayı koydu. AKŞAM’a konuşan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Çulcu, tartışılan iki pozisyonun da penaltı olduğunu açıkladı.
Çulcu, “Kayserispor-Fenerbahçe maçında yaşanan talihsizlikler vardı. Tümer Metin’in pozisyonu penaltıydı. Beşiktaş-Çaykur Rizespor karşılaşmasında Aytekin Durmaz’ın çaldığı düdük ise doğru, o da penaltı. Ancak burada bir standart eksikliği var, zaten bizim temel sıkıntımız da burada. Aytekin’in tek büyük hatası ise Baki Mercimek’i ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atmaması. Bu iki hakemimize de dinlendirme değil ama bir toparlanma süresi tanıyacağız. Çünkü her ikisi de yönetim açısından vasatın altında kaldı” diye konuştu. Maçtan önce her iki hakemle de gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten MHK Başkanı Çulcu, “İki gün önceki İstanbul’daki seminerde ben onlara gerekli eğitimi vermiştim. UEFA’nın bu maçlarda yaşananlara eş değer bir yığın pozisyonlarını çalışmıştık. Demek ki yeterli eğitimi almamışlar. Bu iki hakemimizle de özel olarak ilgileneceğim. Yani bu maç kasetlerini alacağım, ikisiyle de uzun uzun yaptıkları değerlendirmeleri tartışacağız” dedi.