Gündem
  • 15.12.2009 00:29

MHP'Lİ BAŞKANIN CENAZESİNİ DAVUL - ZURNA İLE UĞURLADILAR!.

MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Yeşiltepe Belediye Başkanı MHP’li Salah Gökmen’ın cenazesinde Arap geleneklerine göre davul zurna çalındı.

Bugüne kadar hiç evlenmeyen Başkan Salah Gökmen’in cenazesi Tarsus Devlet Hastanesi’nden alınarak, MHP Tarsus İlçe binası önüne getirildi. Gökmen’in Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, tören alanına getirildiğinde yakınları ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törende Tarsus Belediye Başkanı MHP’li Burahanettin Kocamaz ile MHP Tarsus İlçe Başkanı Hakan Özbelli birer konuşma yaptı. Cenaze törenin ardından ilçedeki baba evine götürüldü. Başkanın cenazesi bugüne kadar hiç evlenmediği için Arap geleneklerine göre ‘muradına eremediği’ gerekçesiyle davul zurnayla karşılandı. Davul zurnayla ağıt havası çalındı.

Bir süre burada bekletilen cenaze daha sonra götürüldüğü Yeşiltepe Belde Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 13:28

İLGİLİ HABERLER