Gündem
  • 8.12.2022 21:27

MHP'li vekil HDP'li Öcalan'a sarı torbayı gösterdi

MHP Grup Başkanvekili’nden HDP'li Öcalan'a 'sarı torba' tehdidi!

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın sözleri sonrası “Zorla yapmak isteyen için hodri meydan. Kim, neyi, ne şekilde yapmak istiyorsa biz buradayız. Zorla yapmaya çalışanların sarı torbaların içerisinde nereye gömüldüğü belli değil. Aynı son herkesi bekler” ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2023 yılı bütçeleri üzerinde HDP milletvekilleri söz aldı.

Foto: Aa

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kürtlerin yaşadığı yerlere yönelik kültürel kırım uygulandığını, Hevsel Bahçeleri'nin yok edilmek istendiğini belirtti.

Konser yasaklarına değinen Koçyiğit, "Aynur Doğan'ın, Metin, Kemal'in konserlerini yasakladınız; bugün dünya çapında akademisyenlerin, müzik sanatçılarının kampanya yaptığı Nudem Durak'ı hala cezaevinde tutuyorsunuz" ifadelerini kullandı.

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, şarkıcı İbrahim Tatlıses söylerken eşlik ettiği "Megri Megri" isimli türkünün sözlerinin, bir PKK üyesi için yazılan ağıttan alındığını belirterek şarkının sözlerini Kürtçe okudu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun, kendisini anlamadığını söylemesine Öcalan, "İnternete girip anlayabilirsiniz" karşılığını verdi.

“Kürçeye tahammülünüz yok, alışacaksınız”

Öcalan’ın bu sözlerine Dervişoğlu ile MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül tepki gösterdi.

Öcalan, "İki kelime Kürtçeye tahammülünüz yok. Alışacaksınız. İkinci yüzyılda Kürtçe, bu ülkenin resmi dili olacaktır, ana dilde eğitim dili olacaktır" sözlerini sarf etti.

Dervişoğlu ardından  HDP'li Öcalan'ın konuşmasının, maksadını aştığını, Türkiye'de kimsenin Kürtler ve Kürtçe ile sorunu olmadığını savundu.

MHP Grup Başkanvekili Bülbül ise birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş'un HDP milletvekili olduğuna işaret ederek, "Sizin de bu tavrınızı kınıyorum Başkan. Daha önceki toplantıda, bir iki cümle farklı dillerde bir şey söylenmesine kimse kalkıp da bir şey söylemedi. Bunu Kürtçe düşmanlığı olarak yorumlamak alçaklıktır. Ama anlamadığımız şekilde hitabın, başka bir dille yapılmasına, Gazi Meclis'in Başkanvekili olarak asla ve asla müsaade etmemeniz lazımdı. Bu sürecin, özellikle HDP'li Başkanvekili olarak sizin yönetiminiz esnasında getirilmesi ayrıca bir istismar meselesidir. Bunu kabul etmiyoruz, şiddetle reddediyoruz" dedi.

HDP’li vekile “sarı torba” tehdidi

Bülbül, Öcalan'ın "Alışacaksınız" sözleri için ise "Zorla yapmak isteyen için hodri meydan. Kim, neyi, ne şekilde yapmak istiyorsa biz buradayız. Zorla yapmaya çalışanların sarı torbaların içerisinde nereye gömüldüğü belli değil. Aynı son herkesi bekler" ifadelerini kullandı.

MHP ve HDP milletvekilleri arasındaki tartışmanın devam etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Erdoğmuş birleşime ara verdi. Ara sırasında da tartışma bir süre devam etti.

Güncellenme Tarihi : 8.12.2022 21:45

İLGİLİ HABERLER