Dünya
  • 12.3.2023 10:19

Mike Pence: Tarih Trump'tan hesap soracak

63 yaşındaki Pence, Kongre baskını sırasında yaşadıklarını anlatırken, yardımcılığını yaptığı Trump'ı sert sözlerle hedef aldı.

ABD'de 2020 başkanlık seçimlerinde rakibi Joe Biden'a kaybeden Donald Trump, o dönem başkan yardımcılığı görevini yürüten Mike Pence ile karşı karşıya geldi.

Trump, Pence'ten oyların sayılmasını reddetmesini istemişti. Sonrasında yaşanan Kongre baskını, ABD'de kaos görüntülerine sahne olmuştu.

"Trump herkesi tehlikeye attı"

Washington DC'de düzenlenen bir etkinlikte gazetecilere konuşan Pence, "Başkan Trump yanılıyordu." dedi.

"Seçimleri geri döndürme hakkım yoktu." diyen Pence, Trump'ı işaret ederek, "Pervasız sözleri, Kongre'deki ailemi ve herkesi tehlikeye attı." ifadesini kullandı.

"Tarih hesap soracak"

63 yaşındaki Pence, 2024'te düzenlenecek başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olarak Trump'ın karşısına çıkma hesapları yapıyor.

Donald Trump'ın rakibi olması beklenen Pence, "Tarihin, Trump'tan hesap soracağını biliyorum." şeklinde konuştu ve ekledi:

"Yaşananlar rezaletti"

O gün yaşananlar rezaletti. Yaşadığım süre boyunca, o trajik günde meydana gelen yaralanmaları, kaybedilen canları ve kolluk kuvvetlerinin kahramanlıklarını asla ve asla göz ardı etmeyeceğim.

ABD'de Kongre baskını

ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Kongre Binası 'Capitol', 6 Ocak 2021'de Donald Trump yanlılarının baskınına uğramıştı.

Baskın nedeniyle 6 polis hayatını kaybederken, 140 polis memuru da yaralanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 12.3.2023 10:20

İLGİLİ HABERLER