KAYNAK : Haber Vitrini
H.İBRAHİM PARLAK
KONYA(ÖZEL HABER) - Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) önerdiği eserler arısında yer alan Ömer Seyfettin'in "Bomba" adlı eserinde bulunan bazı cinsel içerikli cümleler tartışma konusu oldu.
3. baskısı çıkan Bomba'nın içindeki, "Boris, kolunu Magda'nın beline kalçasının üzerine koydu. Onu kucağına çekti, oturttu. Dudaklarından öptü. Boris diğer eliyle karısının kabarık memesini tuttu", "Genç kadın iri ve çıplak
bacaklarını kocasının güçlü bacaklarına dolaştırdı. Sıktı. Bütün vücudu
gerildi" şeklindeki cümlelerin küçük çocukların ruh sağlığını bozabileceğini ifade eden veliler, Milli Eğitim Bakanlığı'na tepki gösterdi.
Veliler, pornografik içerikli olarak nitelendirdikleri bu kitabın bakanlık tarafından ilkokullarda okutulması için önerilmesinin doğru bir davranış olmadığına dikkat çektiler.
Kitabın, 3 Ocak 1983 tarih ve 2129 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayınlanan bir tebliğle bakanlık tarafından tavsiye edildiği öğrenildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 15:45