Gündem
  • 19.6.2024 17:15

Mısırlı pilot havada öldü, yolcular şok geçirdi

Mısır'da pilot uçuş sırasında öldü, yardımcı pilot rotayı değiştirmeye zorlandı

Mısırlı bir pilot, uçağı Kahire'den Suudi Arabistan'ın Taif kentine yönlendirirken uçuş sırasında hayatını kaybetti.

Dokunaklı bir sahnede, sosyal medya kullanıcıları, yardımcı pilotun, uçak hala havadayken uçağın interkomu üzerinden pilotun öldüğünü duyurmasını yolcuların dinlediği anı yakalayan bir video paylaştı.

تفاصيل وفاة طيار مصري أثناء رحلة الطيران لفظ أنفاسه الاخيرة بشكل مفاجئ |  صوت المسيحي الحر

Açıklamada şunları söyledi: “Kardeşim ve arkadaşım pilot Kaptan Hasan'ın ölümü nedeniyle uçağı Cidde'deki Kral Abdülaziz Havalimanı'na yönlendirdiğimiz için özür dileriz.”

O anda uçakta olan videonun kameramanı, anonsun Suudi Arabistan'ın Yanbu kentinden geldiğine dikkat çekerek, "Uçaktaki tüm yolcular korktu ve çalışanlar bir anda dehşet içinde ağladılar" yorumunu yaparak, inişi "güçlü ve güçlü" olarak nitelendirdi. 

وفاة قائد طائرة خلال رحلة جوية من القاهرة للطائف.. ومدير الشركة يعلق على  فيديو مساعد الطيار

Uçuş komutanı Yüzbaşı Hassan Youssef Adas, Kahire havaalanından Taif'e gitmek üzere kalkan NE130 sefer sayılı uçuş sırasında yaşadığı tıbbi acil durum nedeniyle hayatını kaybetti. Ölümünün ardından uçak Cidde'deki Kral Abdülaziz Havalimanı'na indi.

Yerel basında çıkan haberlere göre pilot otuzlu yaşlarının sonlarında, bekardı ve obezite ve komplikasyonlarıyla ilgili sağlık sorunları yaşıyordu.

Güncellenme Tarihi : 19.6.2024 17:39

İLGİLİ HABERLER