KAYNAK : Haber Vitrini
İBRAHİM ÇORBACI - MEHMET KARAKAŞ
ADAPAZARI - Sakarya Müftüsü Ahmet Şark, kentteki misyonerlik faaliyetlerinin sona erdiğini belirterek, "Türkiye'nin her tarafında gelişmemiş dar gelirli aileler Kiliseler Birliği tarafından kuşatılmıştır" dedi.
17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen deprem felaketinden sonra Sakarya'da görülen misyonerlik faaliyetlerine bir süre önce mücadele başlatan Sakarya Müftülüğü, başarıya ulaşıldığını bildirdi. Deprem sonrası özellikle prefabrik konutların bulunduğu alanlarda artan misyonerlik faaliyetlerine karşı harekete geçen Sakarya Müftüsü Ahmet Şark, prefabrik konut alanlarında Kur'an kursları açarak, vatandaşlara ücretsiz Kuran-ı Kerim ve dini kitaplar dağıttı. Misyonerlik faaliyetlerine adeta savaş açtıklarını belirten Müftü Ahmet Şark, kısa sürede bu faaliyetlerin son bulmasını sağladıklarını ve misyonerleri Adapazarı'nı terk etmeye zorladıklarını kaydetti.
"HALKIMIZ UYANIK OLMALI"
Sakarya Müftüsü Ahmet Şark, misyonerlik faaliyetlerinin Sakarya'da sona erdiğini ifade ederek, "Deprem sonrası özellikle prefabrik konutlarda artan misyonerlik faaliyetleri şu an itibarıyla sona ermiştir. Halkımızın bize verdiği destek, açtığımız Kur'an kursları ve dağıttığımız Kuran-ı Kerim ve dini kitaplar sayesinde bölgemizde kayda değer bir misyonerlik faaliyeti gelişemedi. Türkiye'nin her tarafında gelişmemiş dar gelirli aileler Kiliseler Birliği tarafından kuşatılmıştır. Dünyanın her tarafında olduğu gibi ülkemizde de misyonerlik faaliyetleri devam etmektedir. Vatandaşlarımızın uyanık olması lazım. Herkes kendi dinini, kendi örf ve adetini çocuklarına, ailesine öğretsin" diye konuştu.
Misyonerlerin doğal afetlerden sonra meydana gelen olayları bahane ederek ülkelere sızdığını belirten Müftü Şark, "Tabii afetlerden sonra insani amaçla çalışmaya geldiklerini söylerler. Ancak bir süre sonra asıl faaliyetleri çok açık bir şekilde ortaya çıkar. Adapazarı'na bu şekilde geldiler. Burada vatandaşlarımıza İncil, para dağıttılar. Gençlerimizi kiliselere götürerek kandırmaya çalıştılar. Türlü vaatlerde bulundular. Ama şartlar ne olursa olsun Türk milletinin zemini sağlamdır. Para ile dinini değiştirmez. Bunlar fırsat buldukça ortaya çıkarlar. Mutlaka tedbirli olmalıyız" şeklinde konuştu.
Aileleri uyuşturucu, satanizm, misyonerlik ve sahte batı tarikatlarına karşı uyaran Müftü Şark, aileleri çocuklarına sahip çıkarak bu faaliyetlere karşı korumalarını istedi.
"İSLAM DİNİNDE ZARURET, YASAKLARI MÜBAHA DÖNÜŞTÜRÜR"
Sakarya Müftüsü Ahmet Şark, üniversiteye kayıt yaptıran kız öğrencilerin fotomontaj yoluyla başı açık resim yaptırmalarının hiç gereği olmadığını belirterek şunları söyledi:
"İslam'da zaruretler yasakları mübaha dönüştürür. Başörtüsü dinin emridir. Bunu kimse inkar edemez. Ama devlet kanununa riayet etmek lazım. Bir kanun koyulmuşsa buna uymak zorundayız. Ben 'Başı açık okuyun' diyorum. Çünkü ilim her şeyin üzerindedir. Zaruret vardır. Okulun kapısına kadar başörtüsü ile gelir, içeri girerken çıkartırsınız. Bir memur gelir görevini yapar, çıkarken başörtüsünü takar. Kimse buna bir şey demez. İlimle, bilimle meşgul olmak lazım. Ama çeşitli entrikalarla başörtüsüyle niye meşgul oluyoruz?"
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:09