Gündem
  • 6.1.2015 17:42

MİT tarafından getirilen astsubay Ankara'ya gitti

Kilis'in Suriye sınırındaki Öncü Hudut Karakolu'nda görevli Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş 2 çocuk babası Özgür Örs, geçen perşembe günü akşam saatlerinde sınırı geçmeye çalışan bir grubu fark etti ve engel olmak için sınır hattına gitti. Yanında tüfeği ve beylik tabancası bulunan astsubay, iddiaya göre havaya ateş açarak püskürttüğü grubu Suriye tarafına geçene kadar takip etti. Sınırı geçen astsubayın bölgede bulunan IŞİD militanlarınca alıkonulduğu öne sürülürken, yokluğu bir süre sonra silah arkadaşları tarafından fark edilince astsubay Özgür Örs'e ulaşma çalışmalarına başlandı.

MİT OPERASYON YAPTI

Sınırda alarm durumuna geçilirken, Milli İstihbarat Teşkilatı mensupları kayıp astsubaya ulaşmak için bölgedeki kaynaklarıyla iletişime geçti. Teknolojik imkanların da kullanılmasıyla önce astsubayın Türkiye sınırına yakın noktada IŞİD militanlarının üs olarak kullandığı eski doğalgaz tesisinde bulunduğu saptandı, ancak daha sonra buradan başka bir yere götürüldüğü belirlendi. MİT mensuplarının devam eden takibinde astsubayın Çobanböy Köyü karşısında daha önce Türkmenlerin yaşadığı ancak daha sonra IŞİD kontrolünde olan El-Rai bölgesinde bulunduğu bilgisine ulaşıldı. MİT mensupları bu saptamanın ardından sınırın Suriye tarafına geçti ve rehin tutulan astsubay Özgür Örs'ü teslim aldı ve kısa bir dönem insani yardım için açık tutulan Çobanbey Tren İstasyonu'nun bulunduğu bölgedeki kapıdan geçirerek Türkiye'ye getirdi.

KİM ALIKOYDU SORUSU CEVAPSIZ KALDI

Kayıp astsubayın MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirildiğini Başbakan Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından duyurdu. Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasının ardından astsubayın eşi ve çocukları ile olayı duyunca Kilis'e gelen anne ve babasının evden gittiği öğrenildi. 5 günlük ayrılığın ardından Türkiye'ye gelen astsubay Özgür Örs, Kilis İl Jandarma Komutanlığı veya Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na götürüldüğü ileri sürülen ailesi ile gece bir araya geldi hasret giderdi. Ailesi ile buluşmasının ardından Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının da telefonla görüştüğü öğrenilen astsubayın, Suriye tarafında kim ya da kimler tarafından tutulduğu konusunda ise bilgi verilmedi. Yetkililerin konuya ilişkin hiçbir açıklama yapmadığı olayda, bazı kaynaklar ise astsubayın, Suriye tarafında bulunduğu süre içerisinde IŞİD tarafından alıkonunulup, 2 kez yerinin değiştirildiği ve dün akşam MİT mensuplarına teslim edildiği bilgisini verirken, operasyon detaylarına ilişkin bilgi paylaşmadı.

ANKARA'YA GİTTİ

Suriye tarafına geçmesinin ardından herkesin merak ettiği isim olan astsubay Özgür Örs'ün bu sabah Ankara'ya, ailesinin ise Balıkesir'e gittiği öğrenildi. Ankara'da olayın oluş şekli ve Suriye'de yaşadılarını anlatacağı öğrenilen astsubayın, daha sonra ise ailesinin yaşadığı Balıkesir'e gideceği bildirildi. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:05

İLGİLİ HABERLER